Connect with us

Συνταγές

Υπέροχα γλυκάκια – Πολύ αφράτα, πολύ λαχταριστά, γεμάτα από αρώματα και γεύση!

Published

on

Υπέροχα γλυκάκια - Πολύ Αφράτα, πολύ λαχταριστά, γεμάτα από αρώματα και γεύση!

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΑ .. ΧΙΟΝΟΥΛΕΣ, ΚΩΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ..

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
ΓΙΑ 80 ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ

150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
6 ασπράδια αυγών
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
50 γρ. κορν φλάουρ, κοσκινισμένο
1 κουτ γλ μπέικιν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα 100 γρ της ζάχαρης με τους κρόκους έως ότου ασπρίσουν και το μείγμα δεν τρέχει από το σύρμα . Αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και πλένουμε πολύ καλά με ζεστό νερό και σαπούνι τον κάδο και σύρμα .. Χτυπάμε και τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη με σε μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το κορν φλαουρ και το μπέικιν αφού τα κοσκινίσαμε όλα μαζί .

Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα με κορνέ με φαρδιά, στρογγυλή μύτη και φτιάχνουμε δίσκους διαμέτρου 4-5 εκ. πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°βαθμούς για 13-15 λεπτά, έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.—————————-
Σιρόπι .. 400 γρ ζάχαρη με 300 γρ νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού να βράσουν 2-3 λεπτά .

Όταν κρυώσει προσθέτουμε 5-6 κουταλιές κονιάκ
Για την μαρέγκα

220 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
115 γρ. ασπράδια αυγών
5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας η μία βανιλίνη
αλάτι μία πρέζα

Για την μαρέγκα
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε 170 γρ. ζάχαρη και το νερό και φέρνουμε σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύουμε μέχρι να φτάσει το μείγμα τους 116⁰C.

Στο μεταξύ, στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια, λίγο αλάτι και τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σταδιακά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη ( τα 50 γρ ) και χτυπάμε μέχρι να στέκεται η μαρέγκα.

Όταν το σιρόπι φτάσει τους 116⁰C η αρχίσει να χάνει το διάφανο άχρωμο ΚΑΙ ΚΙΤΡΙΝΙΖΕΙ ΕΛΑΦΡΑ , το προσθέτουμε στη μαρέγκα με αργή, σταθερή ροή σαν κλωστή , συνεχίζοντας τη λειτουργία του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
Ανεβάζουμε την ταχύτητα μέχρι να σταθεί πάλι η μαρέγκα.

Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε στην μαρέγκα 125 γρ λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να ομογεννοποιηθεί .Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει
Χτυπάμε 250 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε σφιχτή κρέμα και την ανακατεύουμε με την μαρέγκα που ετοιμάσαμε και έτσι έχουμε μια κρέμα σεράνο ..

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΓΡΑΚΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ & ΤΙΣ ΤΡΟΥΦΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
Βουτάμε για 2-3 δευτερόλεπτα τα μπισκότα στο σιρόπι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο .. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε τρούφες η τρούφες αμυγδάλου πρώτα ενώνουμε με κρέμα τα μπισκότα και 2 ώρες τα βάζουμε στο ψυγείο και μετα με τις παλάμες μας τα περνάμε εξωτερικά με την σοκολάτα και μετά τα ρίχνουμε στην τρούφα η για τις τρούφες αμυγδάλου σε ψημένο και σπασμένο αμύγδαλο πριν παγώσει η σοκολάτα .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΓΡΑΚΙΑ
Λιώνουμε 350 γρ κουβερτούρας με 5 κουτ σούπας ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά να ομογεννοποιηθεί .. Βουτάμε ενα ένα τα μπισκότα στην σοκολάτα και τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και στο ψυγείο να παγώσουν 1 ώρα . στην συνέχεια μια ροζέτα με την κρέμα μας σε ένα μπισκοτάκι και ένα δεύτερο για καπάκι … Μετά το ρολάρουμε στην τρούφα την μέση που έχει κρέμα . Σε καραμελόχαρτο και στο ψυγείο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές33 λεπτά ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές3 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές5 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές7 ώρες ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές9 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές23 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές1 ημέρα ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα1 ημέρα ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Exit mobile version