Γλυκα
Υπέροχα ατομικά γλυκάκια πορτοκάλι με κουβερτούρα
Δες μία πολύ νόστιμη συνταγή για ατομικά γλυκάκια πορτοκάλι με σοκολάτα κουβερτούρα, που είναι και εύκολη! Πολύ καλή ιδέα για να συνοδέψει τον καφέ σου!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
2 ολόκληρα πορτοκάλια (με τη φλούδα)
1 νεροπότηρο σπορέλαιο
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα
1 φακελάκι μπέικιν
αλεύρι (όσο πάρει μέχρι να σφίξει η ζύμη)
υλικά για το σιρόπι
2 νεροπότηρα ζάχαρη
3 νεροπότηρα νερό
1/2 χυμό από λεμόνι
υλικά για την επικάλυψη
3 κουβερτούρες
1 κ.σ. σπορέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 λεπτά.
Έπειτα, κόβουμε τις άκρες από τα πορτοκάλια τα βάζουμε στο Multi για να πολτοποιηθούν και τα βάζουμε σε ένα μπολ, στο οποίο προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλεύρι έως ότου να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη την οποία πλάθουμε σε σχήμα μπάλας.
Στην συνέχεια, βάζουμε λαδόκολλα σε μία λαμαρίνα και πλάθουμε με την ζύμη μπαλάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού τα οποία πιέζουμε να πάρουν σχήμα κουραμπιέ. Τα βάζουμε στη λαμαρίνα.
Τα ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε μία κουταλιά σπορέλαιο για να γυαλίζει η κουβερτούρα, ανακατεύουμε.
Κατόπιν, βουτάμε τα ψημένα γλυκά στο μπολ με το σιρόπι και αφού τα αφήσουμε για λίγο κατόπιν τα βάζουμε σε ένα ταψί.
Με ένα πιρούνι, καρφώνουμε τα γλυκά, τα βουτάμε στη κουβερτούρα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά και η συνταγή είναι έτοιμη.
Τα ατομικά γλυκάκια μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Andreas Mamoukaris