Συνταγές
Τελεια και χρυσοψημένη! Μια εύκολη τυρόπιτα πατσαβουρόπιτα πολύ νόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακ φύλλο κρούστας
500γρ φέτα μαζί με
200 γρ ανθότυρο σπασμένα με το πιρούνι
1 γιαούρτι στραγγιστό 200γρ
3 αυγά
3 ποτ γάλα
Λάδι αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα λαδωμένο ταψάκι το ένα φύλλο από επάνω βαζω λίγο από το μείγμα των τυριών βάζω σουρωμένο το επόμενο φυλλο τυριά φύλλα τυριά μέχρι να βάλω τα τελευταία 3 φύλλα επανω.
Έχω χτυπήσει τα αυγά με το γιαούρτι το γαλα αλάτι πιπέρι και ρίχνω το μείγμα από επάνω αφήνω μιση ωρα να τραβήξει Ρίχνω λίγο λάδι και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Υπεροχα τυρόπιτακια με μπεσαμέλ, λαχταριστά και πεντανόστιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για την γέμιση
Τυρί φέτα
Γραβιέρα
Κασέρι
Φύλλο κρούστας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ελαιόλαδο
Αλεύρι
Γάλα
Αυγά
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε το λάδι με το αλεύρι να ψηθεί λίγο όχι να πάρει χρώμα, ίσα για να μην έχει την γεύση αλευριού και σιγά σιγά ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας δυνατά να μην σβολιασει και να γίνει μια σφιχτή μπεσαμελ.
Όταν κρυώσει λίγο ρίχνουμε τα τυριά που έχουμε τρίψει, τα αυγά χτυπημένα και πιπέρι.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες όσο θέλουμε φάρδος , αλείφουμε με λάδι βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και διπλώνουμε σε τριγωνακια.
Τα βάζουμε στο ταψί με χαρτί ψησίματος αλείφουμε με λάδι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς αναλόγως το φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα πάνω και κάτω.
Η Συνταγή είναι από κ. Litsa Kokkoni– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.