Συνταγές
Τυροκούλουρα αφράτα και πεντανόστιμα, που θα εξαφανιστούν μόλις βγουν από τον φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”
Υλικά
•1 ξηρή μαγιά
•1 κουταλιά ζάχαρη
•200 ml γάλα
•200 ml νερό
•1 αυγό+1 ασπράδι
•200 ml σπορέλαιο
•900 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
•Λίγο αλάτι.
Για την γέμιση:
•300γρ Φέτα
•100 γρ ανθότυρο
•Άλειμμα αυγού και Σουσάμι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή προσθέτοντας σε ένα μπολ την μαγιά, την ζάχαρη, το χλιαρό νερό και το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό, το ασπράδι, το σπορέλαιο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Έπειτα, προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει μια όμορφη ζύμη.
Την σκεπάζουμε σε αλευρωμένη φόρμα και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 26 μπαλάκια. Με τα χέρια μας τα ανοίγουμε σε φύλλα και στην μία άκρη τοποθετούμε τα τυριά.
Τα τυλίγουμε σε ρολά και κλείνουμε καλά τις άκρες. Παίρνουμε δύο ρολά και τα πλέκουμε σαν τσουρέκι. Δίνουμε σχήμα κουλούρας και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Instasuntages”