Συνταγές
Σαν της γιαγιάς δεν είναι άλλα! Τσουρέκι κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι δημιουργίες της Τώνιας”.
Υλικά ζύμης:
6 αυγά
200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
300 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες
450 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
150 γραμμάρια νωπή μαγιά
Δύο κουταλάκια του γλυκού μαχλέπι σκόνη
Μισό κουταλάκι του γλυκού κακουλέ σκόνη
Καρύδια χοντροκομμένα αν θέλετε
Λίγο αλάτι
Αλεύρι Αμερικανικό Robin Hood ένα κιλό, εδώ προσοχή , το πακέτο είναι 900 γρ.
Μαύρη ζάχαρη όχι καστανή
Υλικά σάλτσας:
1/3 του πακέτου του βουτύρου ,85 γραμμάρια δηλαδή
Δύο με τρεις γεμάτες κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
Παρασκευή ζύμης:
Σε ένα μπώλ βάζουμε το γάλα χλιαρό, διαλύουμε μέσα στο γάλα τη μαγιά, ρίχνουμε λίγη από τη ζάχαρη και λίγο από το αλεύρι τόσο ώστε να γίνει η ζύμη σαν γιαούρτι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, να φουσκώσει και να γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο ,τη μαγιά μας φουσκωμένη, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το αλάτι κουταλιά- κουταλιά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε,προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, εξακολουθούμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει η ζύμη μας σαν λάστιχο.
Αφήνουμε πάλι να φουσκώσει σε ζεστό μέρος
Όταν φουσκώσει ετοιμάζουμε τη σάλτσα .
Λιώνουμε το βούτυρο λίγο σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα πυκνό σιρόπι,το αφήνουμε στην άκρη
Βουτυρώνουμε δύο μεγάλες φόρμες στρογγυλές αυτές που έχουμε για το κέικ και μια μικρούλα ,και πλάθουμε το ζυμάρι μας σε μικρά μπαλάκια , περίπου σε μέγεθος μπαλάκι πίνγκ – πόνγκ και γεμίζουμε με τα μπαλάκια τον πάτο της φόρμας μας
Όταν καλύψουμε τον πάτο της φόρμας πασπαλίζουμε από πάνω με μαύρη ζάχαρη και φυτεύουμε στις ενώσεις τα καρύδια,αν μας αρέσουν. Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπαλάκια ζύμης, πασπαλίζουμε πάλι με μαύρη ζάχαρη
Βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.Όταν φουσκώσουν ρίχνουμε με το κουτάλι από πάνω το σιρόπι σάλτσας και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί
Φούρνος με αέρα, 160 βαθμούς περίπου τρία τέταρτα ανάλογα με το φούρνο
Η συνταγή βγάζει δύο μεγάλα κέικ και ένα μικρό
Η Συνταγή είναι από “Οι δημιουργίες της Τώνιας”.