Συνταγές
Φανταστικά και πολύ λαχταριστά τσουρέκια με γέμιση μαρμελάδα καρύδια και σταφίδα – μοσχομυριστά και πεντανόστιμα φυσικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για την ζύμη
2 κιλά αλεύρι μπορεί και λίγο παραπάνω 8 αυγά 500 γρ γάλα χλιαρό 250 γρ βιτάμ λιωμένο 4 κούπες νεσκαφέ ζάχαρη 1 Μαχλέπι 1 Κακουλέ ξύσμα από 1 πορτοκαλί
για το προζύμι
150 γρ μαγιά νωπή των 25 γρ νερό και αλεύρι
Γέμιση μαρμελάδα καρυδιά και σταφίδα αν θέλουμε και με μερέντα
2 αυγά για άλειμμά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
σε ένα μπολ βάζουμε τις μαγιές ανακατεύομε να λιώσουν με λίγο νερό και λίγο αλεύρι αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά την ζάχαρη το Κακουλέ το Μαχλέπι το ξύσμα ρίχνουμε και το προζύμι αφού έχει φουσκώσει το γάλα και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε τελευταία παίρνουμε το βιτάμ βουτάνε τα χεριά μας και ζυμώνουμε ώσπου να τελειώσει σκεπάζουμε την ζύμη μας και αφήνουμε να φουσκώσει
όταν είναι έτοιμη παίρνουμε ζυμάρι ανοίγουμε ένα φύλλο τετράγωνο μέτριο βάζουμε την γέμιση στην άκρη και αρχίζουμε να ρολάρουμε πριν φτάσουμε στο τέλος χαράζουμε λωρίδες και συνεχίζουμε να ρολάρουμε έτσι θα γινεί το σχέδιο βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αφήνουμε να ξεκουραστούν τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά αντιστάσεις
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαρια Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”