Συνταγές
Εύκολη συνταγή και νόστιμη για τσιπούρες στη σχάρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Τα ψητά ψάρια στο φούρνο δεν χρειάζονται μαρινάδα.
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 τσιπούρες
Αλάτι
Λίγο λάδι
Λαδολέμονο
Για το λαδολέμονο
Χυμό από 1 λεμόνι
40γρ. μουστάρδα
100γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξύνουμε και αφαιρούμε τα λέπια από τα ψάρια. Ανοίγουμε τις κοιλιές αφαιρούμε τα εντόσθια, τα βράγχια και τη μαύρη μεμβράνη από τα τοιχώματα της κοιλιάς.
Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά. Διαφορετικά παίρνουμε τις τσιπούρες μας έτοιμες καθαρισμένες. Τις στραγγίζουμε τις σκουπίζουμε και αλατίζουμε.
Αλείφουμε μέσα και έξω με λάδι. Βάζουμε σε λαδωμένη ζεστή σχάρα και ψήνουμε (εγώ τα εψησα σε ηλεκτρική ψησταριά). Όταν ψηθούν από τη μια πλευρά, τα γυρνάμε να ψηθούν και από την άλλη.
Στο διάστημα που ψήνονται τα αλείφουμε μια δυο φορές με λίγο λάδι. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε με λαδολέμονο.
Για το λαδολέμονο:
βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα χειρός. Προσθέτουμε αργά το λάδι, αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τα ψάρια.
Αν το λαδολέμονο γίνει πολύ σφιχτό μπορούμε να το αραιώσουμε με 1-2 κουταλιές νερό.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Σαν το σπιτικό δεν έχει!
Η Συνταγή είναι από Hara Dimitriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.