Συνταγές
Τρουφάκια – κι άλλος τρόπος για να απολαύσεις τον παραδοσιακό μας σιμιγδαλένιο χαλβά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εγώ για αμύγδαλα έβαλα παστέλι αμυγδάλου 120 γρ., 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού στο σιμιγδάλι και 1 κ.σ μέλι στο σιρόπι.
Θα χρειαστουμε 2 κουπες νερο,1 κουπα ζάχαρη,μιση πλάκα μαργαρίνη,ξυλάκι κανελας,1κουπα σιμιγδάλι χονδρό, μισή κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα και θρυμματισμενα στο μουλτι.
Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό ζάχαρη και κανέλα για 5 λεπτα….Σε τηγάνι Ρίχνουμε την μαργαρίνη και καβουρδιζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει ένα χρώμα κανέλας, συμπληρώνουμε και τα αμύγδαλα μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να απορροφήσει όλο το υγρό,θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι αφηνονταστο καθαρό.
Μόλις κρυώσει λίγο φτιάχνουμε μπαλιτσες,τις βάζουμε για 30′ στο ψυγείο..σε μπεν μαρι λιώνουμε 2 κουβερτουρες και ανακατεύουμε με 2 κουταλιές της σούπας λάδι ελαφρύ
Βουτάμε μέσα στην σοκολάτα τις μπαλιτσες τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει η σοκολάτα και καλή σας όρεξη..
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση από αυτό.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Η Συνταγή είναι της αγαπημένης χρυσοχέρας Gogo Samiou
Η Εκτέλεση είναι από Αναστασια Βλαχου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.