Συνταγές
Να μια ωραία ιδέα – τρουφάκια πορτοκαλιού με ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Christina Kaza – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις φλούδες από τα πορτοκάλια και τις βράζουμε για 5-6 λεπτά. Τις σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές για να ξεπικρίσουν. Τις Πολτοποιούμε στο multi. Μετράμε σε μια κούπα πόσος είναι ο πολτός και τον προσθέτουμε σε μια κατσαρολίτσα με την ίδια ποσότητα σε νερό και ζάχαρη + 1 βανίλια.
Βράζουμε μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του ( με σκεπασμένη την κατσαρολίτσα γιατί πιτσιλάει). Μόλις δέσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ινδοκάρυδο, αμύγδαλα ή καρύδια τριμμένα και λίγο φρυγανιά τριμμένη.
Την ποσότητα την υπολογίζουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται σε μπαλάκια ( εγώ έβαλα περισσότερο ινδοκάρυδο και 2 κσ φρυγανιά ). Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένα digestive (εγώ δεν είχα και για αυτό έβαλα ινδοκάρυδο και φρυγανιά).
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε τα μπαλάκια μέσα και τα καλύπτουμε με σοκολάτα. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και πάλι στο ψυγείο για λίγο και είναι έτοιμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Christina Kaza– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.