Συνταγές
Ωραιότατα και λαχταριστά δίχρωμα τραγανά μπισκότα
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό
80γρ. Λιωμένο βούτυρο
50ml γάλα
120γρ.ζαχαρη
260γρ.αλευρι γ.ο.χ
1κ.γ μπεικιν
1 βανίλια
Λίγο αλάτι
30γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ με σύρμα χειρός το αυγό,το βούτυρο, το γάλα και την ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βαζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατευουμε με ένα κουτάλι τα υλικά και ριχνοε μέσα το υγρό μείγμα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το μείγμα.
Ζυμωνουμε ελαφρός και χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.
Ρίχνουμε στο ένα λίγο αλεύρι και ζυμωνουμε έως να μην κολλάει.
Στο δεύτερο ρίχνουμε το κακάο και ζυμωνουμε εως να μην κολλάει.
Πλάθουμε και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς( ανάλογα με τον φούρνο) στον αέρα για 20 λεπτά.
Βγαίνουν 20 κομματια
Η Συνταγή είναι από Nicki Kir – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για μαλακά και τραγανά μπισκότα με μερέντα – κάτι απλό για τις λιγούρες.
Η Συνταγή είναι της κ. Boubou Savate – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
Υλικά
280 γρ αλεύρι Γ.ο.τ.χ
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα φρέσκο
1 κ.σ υγρή βανίλια
1 1/2 κ.γ baking powder
1/4 κ.γ αλάτι
2 αυγά
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην μιση δώσει βάζω 2 κ.σ μερέντα για τα τραγανά αν δεν θέλετε μερέντα η δεν έχετε κακάο
Χτυπάμε μαζι την ζάχαρη.- βιταμ -αυγά μέχρι να αφρατεψουν λίγο. Ρίχνουμε μετα την βανίλια το αλάτι το baking και χτυπάμε λίγο ακόμα .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το Ρίχνουμε σταδιακά μαζί με το γάλα.
Ψήνουμε για 12 λεπτά στους 160 βαθμούς
Η Συνταγή είναι της κ. Boubou Savate – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”