Συνταγές
Το ωραιότερο τουρσί με ποικιλία λαχανικών
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω τις άγριες ντομάτες σε φέτες, τις πιπεριές σε κομμάτια τα καρότα σε ροδελιες
Βάζω νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει.
Σε μία λεκάνη βάζω τα κομμένα λαχανικά ρίχνω το βραστό νερό και το σκεπάζω με μια πετσέτα κουζίνας για 45 λεπτά. Σουρωνω. Σε μία λεκάνη βάζω κρύο νερό ρίχνω 2 χούφτες αλάτι και ένα φακελάκι ξινό. Ρίχνω μέσα τα λαχανικά μου και τα αφήνω να τραβήξουν άλμη όσο εγώ θέλω δοκιμάζοντας.
Σουρωνω τα αφήνω ένα βράδυ να φύγουν τα υγρά τους.
Αποστιρονω τα βάζα γεμίζω καλά τα βάζα να μην έχουν κοινά και ρίχνω λάδι μισό ελαιόλαδο και μισό σπορελαιο γιατί τα βάζω στο ψυγείο για να μην Παγώνη το λάδι.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχη συνταγή με καταπληκτική εμφάνιση – φτιάξτε το δικό σας σπιτικό τουρσί
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ότι λαχανικά θέλετε εσείς , καρότο κουνουπίδι σελινοριζα ραπανάκι πιπεριές αγγουράκια κ.α.
1 λίτρο νερό
1 λίτρο λευκό ξύδι
3 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 μεγάλη καυτερή πιπεριά κέρατο
Εκτέλεση
.Αποστειρωνουμε καλά τα βάζα μας και τα καπάκια μας
Πλένουμε δυο φορές καλά τα λαχανικά μας σε αλατισμένο νερό
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο ξύδι λευκό, το αλάτι, την ζάχαρη ,την καυτερή πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
Τα βράζουμε για 5 λεπτά
Βάζουμε στα βάζα τα λαχανικά ωμά ,και προσθέτουμε το ξυδόνερο αφού είναι χλιαρό έως κρύο να τα σκεπάσει μέχρι επάνω,προσθέτοντας στο τέλος και λίγο λαδάκι
Κλείνουμε καλά για ένα μηνά
Αν δεν το θέλετε πικάντικο κ καυτερό μπορείτε να αντικαταστησετε την πιπεριτσα με 3-4 κόκκους πιπεριού.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.