Κεικ
Το φανταστικό κέικ της γιαγιάς γεμιστό με μαρμελάδα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αυτο το κέικ για μένα είναι θεϊκό,τέλειο και σίγουρα πολύ νόστιμο, εξαιρετικό κέικ της γιαγιάς με μαρμελάδα και πολύ εύκολο και αφράτο !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
για τη βάση
-3 αυγά φρέσκα
-1 βανιλέτα
-150 γρ. ζάχαρη
-120 γρ. ηλιέλαιο
-150 γρ. γιαούρτι
-250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
-1 κουταλιά γεμάτη μπέικιν
-ξύσμα πορτοκαλιού
για τη γέμιση
-150 έως 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη
για το πασπάλισμα
-ζάχαρι άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή χτυπώντας τα αυγά και τη ζάχαρι με το μίξερ έως ότου να αφρατέψουν.
Συνεχίζουμε με τη βανιλέτα, το ηλιέλαιο και το γιαούρτι.
Κατόπιν, ρίχνουμε στο μπωλ με τα υλικά το αλεύρι και το μπέηκιν. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψουμε για λίγο ακόμα, αδειάζουμε το μισό μίγμα σε ένα ταψάκι 20Χ20 εκατοστά αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρώς.
Με ένα κουτάλι αδειάζουμε ποσότητα από την μαρμελάδα σε γραμμές.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό μίγμα για την βάση και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Συμπληρώνουμε μία ακόμη στρώση με μαρμελάδα.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις επάνω-κάτω για μισή ώρα.
Μετά το ψήσιμο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “κέικ της γιαγιάς” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Σε ταξιδεύει σε παιδικές αναμνήσεις..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού