Συνταγές
Το αγαπημένο μας γλυκό κουταλιού.. μας αρέσει έτσι ακριβώς με την σάρκα του πορτοκαλιού.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 πορτοκάλια ακέρωτα, 1300 γρ. ζάχαρι, 250 γρ. νερό, 2 βανίλιες, μισό λεμόνι.
Ξύνουμε στον τρίφτη το εξωτερικό των πορτοκαλιών, τα πλένουμε.
*4-5 χοντρόφλουδα πορτοκάλια ζυγίζουν 1300 γρ.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναβράζουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε το νερό τους και τα ξαναβράζουμε άλλα 5 λεπτά, τα ξεπλένουμε, τα αφήνουμε να στραγγίσουν, αφού κρυώσουν τα κόβουμε στην μέση και τέταρτα.
Τα καθαρίζουμε από τις άσπρες πετσούλες, τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνω την ζάχαρη και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, αποσύρουμε από το μάτι και τα αφήνουμε όλο το βράδυ, την άλλη ημέρα τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι τους,
προς το τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και το λεμόνι, παίρνει 2-3 βράσεις είναι έτοιμο, έχουμε τα βάζα έτοιμα για σφράγισμα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχο γλυκό του κουταλιού με φλούδα πορτοκάλι – ωραίο χρώμα και τέλειο δέσιμο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την φλούδα τον 4 πορτοκαλιών κόβουμε με το ειδικό εργαλείο ή με ψαλίδι λεπτές μακριές λωρίδες.
Βράζουμε της λωρίδιτσες σε νερό 3 λεπτά τρεις φορές, αλλάζοντας νερό συνέχεια να φύγει η πικρίλα.
Με 1 ποτήρι ζάχαρη και 1/2 νερό ετοιμάζουμε ένα σιρόπι πυκνό, ρίχνουμε μέσα της λωρίδιτσες να βράσουν μέχρι να γίνουν διαφανές.
Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι. Το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Pellumbesha Lumi -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”