Συνταγές
Και για τους πιο απαιτητικούς – τούρτα Black Forest
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι:
6 αυγά
150γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμενο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο
4 κουταλιές κακάο κοσκινισμενο
1 βανίλια.
Αλάτι
3 σταγόνες λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς .
Χωρίζουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι να φουσκώσουν. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε εναλλάξ μαρέγκα και αλεύρι. Βάζουμε σε ταψί 28εκ αφού το έχουμε βουτυρωσει, αλευρωσει και έχουμε βάλει στον πάτο αντικολλητικο χαρτί.
Το βάζουμε στο φούρνο και αλλάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Το παντεσπάνι το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα.
Σιρόπι:
1 κονσέρβα βυσσινα
75 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλιά κοφτή κορν φλαουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τα βυσσινα και βάζουμε το χυμό, το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη στη φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα βυσσινα πάλι στο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κρέμα:
1 σαντιγί 500 γραμμάρια ( Εγώ φυτική TORE)
1 συσκευασία τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
200 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα.
Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με την άχνη για 1 λεπτό, ρίχνουμε την βανίλια και σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε να αφρατεψει και να φουσκώσει. Προσθέτουμε σιγά σιγά την λιωμένη κουβερτούρα.
Συναρμολόγηση:
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 δίσκους.
Βαζουμε το πρώτο σε τουρτοχαρτο και μέσα στο στεφάνι από την φόρμα και με ένα πινέλο σιροπιαζουμε από το σιρόπι που έχουν τα βυσσινα, βάζουμε κρέμα και σκορπαμε λίγα βυσσινα
βάζουμε δεύτερο παντεσπάνι, σιροπιαζουμε, κρέμα, βυσσινα, τρίτο παντεσπάνι καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο .
Ντεκόρ:
1 φακελο γκαρνι
200 γραμμάρια γάλα
Μισή κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περίσσεψε 1 κούπα κρέμα και έριξα το γάλα και το γκαρνι και τα χτύπησα.
Διακοσμουμε με την σαντιγί ,βυσσινα και τριμμένη κουβερτούρα
Η Συνταγή είναι από Φωτεινή Παρασκευοπουλου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.