Συνταγές
Μία ελαφριά και ιδιαιτέρως όμορφη τούρτα χιονάτη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Καπετάν Κώστα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Υλικά (για 1 παντεσπάνι)
4 αυγά
120 γρ ζάχαρη
1 βανίλια
3 κ.σούπας ινδοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
120 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
100 μλ νερό
100 γρ ζάχαρη
20 μλ κονιάκ η βανίλια
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
2 αυγά
120 γρ κορν φλάουρ
30 γρ βούτυρο
250 γρ σαντιγί ή κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Κερασάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και αρχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ ή και με σύρμα περίπου 7 λεπτά σταδιακά προσθέτοντας την ζάχαρη με μικρές δόσεις. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι, σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα μας με μικρές δόσεις, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα η ξύλινη κουτάλα πολύ απαλά.
Σε μια φόρμα 19 εκ βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα την ζύμη μας. Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 και ψήνουμε το παντεσπάνι για 30 λεπτά περίπου.Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Παράλληλα βράζουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 2 λεπτά, προσθέτουμε η την βανίλια η το κονιάκ και περνούμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Για την κρέμα:
Από το γάλα κρατάμε 1 ποτήρι και βάζουμε το υπόλοιπο γάλα να βράσει. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε με σύρμα ή μίξερ , έπειτα προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε, και προσθέτουμε το κορν φλάουρ (που καλό θα είναι να κοσκινίζουμε μια φορά), και όταν αρχίζει και βράζει το γάλα ρίχνουμε τον χυλό μέσα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (σε χαμηλή φωτιά). Προσθέτουμε την βανίλια, το βούτυρο, ανακατεύουμε γρήγορα και περνούμε από την φωτιά.
Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, ώστε να κολλάει στην επιφάνεια της κρέμας. αφήνουμε να κρυώσει καλά. Έπειτα παίρνουμε την σαντιγί ή κρέμα γάλακτος και αφού κρυώσει η πρώτη κρέμα, την χτυπάμε λίγο μετά μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο την σαντιγί. βάζουμε στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Αφού κρυώσει καλά το παντεσπάνι προσεκτικά το κόβουμε στη μέση, δηλαδή χωρίζουμε στα 2.
Αν κάνετε διπλή δόση παντεσπάνι, βάζετε το ένα βαση και το άλλο επάνω. Και τα 2 κομμάτια/παντεσπανια τα βρέχουμε καλά με το σιρόπι. Συναρμολογούμε παντεσπάνι κρέμα παντεσπάνι κρέμα. Σκεπάζουμε με ινδοκάρυδο, και στολίζουμε με τα κερασάκια ή φράουλες. Βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες και μπορούμε να σερβίρουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακή Καπετάν Κώστα-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”