Connect with us

Συνταγές

Τούρτα σοκολάτα, εξαιρετικά απολαυστική! Με βελούδινη υφή που θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά..

Published

on

181792685 763338991005449 3108762098262564569 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (έψησα σε φόρμα στρογγυλή 23 εκατ., ύψους 10 εκατ.)

280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ ζάχαρη
65γρ κακάο-κοσκινισμένο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γλ. σόδα φαγητού
¾ κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. υγρή βανίλια ή 2 σωληνάκια
2 αυγά, μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
250 ml σπορέλαιο
250 ml γάλα χλιαρό
250 ml καυτό, φρέσκο καφέ φίλτρου (ή βραστό νερό με 1 ½ κ.σ. στιγμαίο καφέ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς αντιστάσεις.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη ντύνουμε -πάτο και πλευρά- με αντικολλητικό χαρτί που κόβουμε στις διαστάσεις της και ξαναβουτυρώνουμε ελαφρά..

Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι- μπέϊκινγκ-σόδα-αλάτι-βανίλια σε μεγάλο μπωλ.Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη.
Σε δεύτερο μπωλ ρίχνουμε το γάλα,προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι και χτυπάμε με αυγοδάρτη σε ενιαίο μίγμα.

Σε τρίτο μπωλ διαλύουμε καλά το κακάο στον καυτό καφέ και αδειάζουμε στο μπωλ με τα αυγά ανακατεύοντας.
Αδειάζουμε το σοκολατένιο μίγμα στο μπωλ με το αλεύρι, ανακατεύουμε με κουτάλα και γεμίζουμε τη φόρμα μας.

Ψήνουμε στην προτελευταία θέση από κάτω για 50-55 λεπτά.Κάνουμε το τεστ της βελόνας να βγαίνει καθαρή. Αφήνουμε τη φόρμα να σταθεί στον πάγκο 10 λεπτά και αναποδογυρίζουμε σε σχάρα.
Όταν κρυώσει πλήρως το παντεσπάνι τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.Επειδή βιαζόμουν το άφησα μόνο 1 ώρα.Είναι καλύτερο όμως να το φτιάξουμε από το προηγούμενο βράδυ.

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΦΡΟΣΤΙΝΓΚ
350 γρ βούτυρο αγελαδινό- μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 συσκευασία (200 γρ) τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια-σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ κακάο-κοσκινισμένο
2 κ.γλ βανίλια υγρή ή σε μορφή πάστας
550 γρ ζάχαρη άχνη ( περασμένη 2 φορές από μούλτι/μπλέντερ)
50 ml γάλα- σε θερμοκρασία δωματίου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Στον κάδο της κουζινομηχανής ή με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, 2-3 λεπτά.Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε 2-3 λεπτά.Ρίχνουμε σε 2-3 δόσεις το κακάο και το γάλα και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε σταδιακά την άχνη και χτυπάμε 3-4 λεπτά να πάρουμε ένα αφράτο σοκολατένιο μίγμα.
Σε μια σακούλα κορνέ 30 cm τοποθετούμε λεία στρογγυλή μύτη (νούμερο μύτης 12 mm ).

Σε μια άλλη σακούλα 30 cm τοποθετούμε μύτη κορνέ καλάθι για τα πλαϊνά της τούρτας
Σε μια τρίτη 30 cm τοποθετούμε μύτη για τριαντάφυλλα (νούμερο μύτης 1Μ)

Γεμίζουμε τις σακούλες με το φρόστινγκ, στρίβουμε να κλείσουν από πάνω και τις τοποθετούμε πάνω σε ένα πιάτο στο ψυγείο να σφίξουν 15-20 λεπτά. Μπορούμε να τις ετοιμάσουμε από το προηγούμενο βράδυ και να τις βγάλουμε από το ψυγείο να μαλακώσουν λίγο πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
ΤΕΛΙΚΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ-προαιρετικά λίγη σφιχτή μαρμελάδα φράουλα/κεράσι

Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση σε δύο δίσκους.Χρησιμοποίησα το ειδικό εργαλείο με σύρμα για να έχω ισόπαχο αποτέλεσμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι ψωμιού.
Με φαρδιά σπάτουλα μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι.Αν έχουμε μια ωραία σφιχτή μαρμελάδα φράουλα ή κεράσι αλείφουμε πρώτα μια ελαφρά στρώση πάνω του.Συνεχίζουμε σχηματίζοντας γύρω -γύρω στην άκρη του ένα χονδρό κορδόνι με τη στρογγυλή μύτη κορνέ. Θα αποτελέσει ανάχωμα για να μην ξεχειλίσει η γέμιση από τα πλάγια όταν την προσθέσουμε.Με το ίδιο κορνέ γεμίζουμε με φρόστινγκ όλο το κενό που σχηματίζεται.

Προσεχτικά μεταφέρουμε και τοποθετούμε επάνω του τον δεύτερο δίσκο.
Αλλάζουμε σακούλα και με τη μύτη κορνέ καλάθι διακοσμούμε τα πλαϊνά.

Με την τρίτη σακούλα σχηματίζουμε τα τριαντάφυλλα πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει τουλάχιστον 2 ώρες πριν την κόψουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. Λίζα Σαραντίδου-Πασιαλή– “Χρυσές Συνταγές”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές1 ώρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές3 ώρες ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές17 ώρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές19 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές21 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα23 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές1 ημέρα ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές2 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές2 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές3 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές3 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές4 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές4 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές5 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές5 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Exit mobile version