Συνταγές
Τούρτα παγωτό Snickers με σπιτική καραμέλα – Μας έπεσαν τα σάλια! Κοπιάσετε να σας κεράσω….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά (για ένα τσερκι 26 εκ.)
Για τη βάση
300 γρ μπισκότα ορεο
125 γρ βούτυρο
Για το παγωτό
450 γρ τυρί μασκαρπονε
400 γρ κρέμα γάλακτος
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 ζαχαρουχο
2 βανίλιες
Για την καραμέλα
1 κούπα ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
μια πρέζα αλάτι
250 γρ φυστίκια peanuts αλατισμένα
(η κούπα είναι δοσομετρικη των 250 ml)
Για το γλάσο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150 γρ γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζω την καραμέλα για να κρυώνει.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τη ζάχαρη περιμένοντας να λιώσει σιγά σιγά και να πάρει καστανό χρώμα παίρνοντας το άρωμα της καραμέλας.
Ανακατευω προσεκτικά να ομογενοποιηθεί η καραμέλα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω σιγα σιγα την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.
Βάζω πάλι πάνω στη φωτιά και προσθέτω και το βούτυρο.
Βράζω μέχρι να πήξει η σάλτσα καραμέλας.
Κατεβάζω από τη φωτιά προσθέτω μια πρέζα αλάτι ανακατεύω και αφήνω να πέσει η θερμοκρασία της.
Αφού κρυώσει προσθέτω στα 2/3 της σάλτσας τα 200γρ φυστίκια και τα ανακατεύω.
Το 1/3 της σάλτσας καραμέλας το κρατάω στην άκρη μαζί με τα υπόλοιπα 50 γρ φυστίκια για το γαρνίρισμα.
Ετοιμάζω τη βάση.
Τρίβω στο μούλτι το μπισκότο.
Λιώνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά με το μπισκότο.
Το στρώνω στη βάση έτσι ώστε να καλύψω και τα πλαϊνά ( στεγανοποιώ).
Το βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω το παγωτό.
Σε δυνατή ταχύτητα αφρατευω το τυρί κρέμα , προσθέτω λίγο λίγο το ζαχαρουχο, την κρέμα γάλακτος και τέλος το γάλα με τη βανίλια.
Χτυπάω να ομογενοποιηθούν καλά , όχι να σφίξει πολύ η κρέμα.
Βγάζω τη βάση από το ψυγείο και απλώνω την καραμέλα με τα φυστίκια πάνω στο μπισκότο.
Έπειτα απλώνω και την κρέμα παγωτό και βάζω κατάψυξη 3 ώρες να παγώσει.
Αφού παγώσει το παγωτό , ετοιμάζω τη γκανάζ.
Σε κατσαρολάκι βάζω το γάλα να κάψει.
Προσθέτω τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και το μέλι.
Αφήνω 2-2 λεπτά να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα.
Ανακατεύω καλά να ομογενοποιηθεί η γκαναζ και απλώνω πάνω στο παγωτό.
Απλώνω την υπόλοιπη καραμέλα και τα φυστίκια που κράτησα.
Βάζω κατάψυξη όλη νύχτα.
Η Συνταγή είναι από Τζέλα Αντωνοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.