Συνταγές
Προκλητικά όμορφο – Τούρτα παγωτό πεπόνι με γλυκό από φλούδα λεμονιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500γρ. κομμάτια πεπόνι να γίνει πολτό στο μπλέντερ.
3 κρόκοι αυγών
100 γρ. ζάχαρη και 1κσ μέλη
240 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα από το ψυγείο,1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας.
Εκτέλεση
βάζουμε σε μπλέντερ 500γρ πεπόνι και το πολτοποιούμε καλά σαν πουρέ.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα βάζουμε σε μπέν μαρί, σε νερό που βράζει σε χαμηλή προς μέτρια θερμοκρασία, φροντίζοντας το νερό να μην ακουμπά το πυρίμαχο σκεύος με το μείγμα αυγών.
Τα χτυπάμε διαρκώς με σύρμα ή με το μίξερ, μέσα στο μπεν μαρί, για 5 λ ώστε να ψηθούν οι κρόκοι. Όταν έχουμε ένα ελαφρώς πηχτό, κρεμώδες μείγμα με ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα είναι έτοιμο. Το αφαιρέσουμε από το μπεν μαρί και το αφήνουμε στην άκρη να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε άλλο καθαρό μπολ χτυπάμε τη κρύα κρέμα γάλακτος, με καθαρό μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”. Ρίχνουμε σταδιακά τη σαντιγί μέσα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε και το πουρέ πεπονιού μέσα στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνη το σκεπάζουμε και το βάζουμε στη κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ. Βγάζουμε το παγωτό από τη κατάψυξη 8-10 λ πριν το σερβίρουμε .Εγώ το σερβίρω με γλυκό από φλούδα λεμονιού που το έχω ανεβάσει άλλη φορά. του πάει πολύ.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.