Γλυκα
Φανταστική Τούρτα Μιλφέιγ ! Αρέσει σε όλους!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πολύ νόστιμη και επαγγελματική συνταγή για τούρτα μιλφέιγ! Αν δεν έχετε δοκιμάσει μέχρι τώρα, ήρθε η ώρα…
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
450 γρ. σφολιάτα
ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
3 κρόκοι
150 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κορν φλάουρ
750 γρ. γάλα
240 γρ. φυτική σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την τούρτα μιλφέιγ, βάζοντας μία μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Αδειάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε στη συνέχεια τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τους κρόκους των αυγών, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι έως ότου το μίγμα να βράσει.
Όταν ξεκινήσει ο βρασμός, βγάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα και την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας. Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το αναδευτήρι έως ότου να λιώσει καλά το βούτυρο.
Αδειάζουμε αυτό το μίγμα σε ένα άλλο μπολ, και απλώνουμε μεμβράνη μαγειρικής ακουμπώντας την επάνω στη ζύμη. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
Έπειτα, σε μία λαμαρίνα ψησίματος, απλώνουμε λαδόκολλα και κατόπιν στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας τα οποία πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να πατήσουν καλά στη λαμαρίνα.
Παίρνουμε ένα τσέρκι 20 εκατοστών στρογγυλό και το τοποθετούμε επάνω στα φύλλα σφολιάτας, αρχικά στην κάτω αριστερή γωνία της λαμαρίνας και μετά στην πάνω δεξιά, πιέζοντας το τσέρκι με τα χέρια μας ώστε να κοπούν τα φύλλα σε στρογγυλό σχήμα.
Πασπαλίζουμε στη συνέχεια τα φύλλα σφολιάτας με ζάχαρη άχνη. Με ένα πιρούνι κάνουμε ελαφρώς τρύπες σε όλη την επιφάνεια των φύλλων.
Στρώνουμε επάνω από τα φύλλα σφολιάτας ένα ακόμα φύλλο λαδόκολλας και πάνω από αυτό βάζουμε άλλη μία μικρότερη λαμαρίνα για να τα πιέζει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και βάζουμε τη λαμαρίνα στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά στον αέρα.
Μετά από το ψήσιμο και αφού βγάλουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αφαιρούμε τις λαδόκολλες.
Στη συνέχεια, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τη φυτική σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ, οπότε έχουμε φτιάξει την κρέμα που χρειαζόμαστε.
Παίρνουμε το ένα ψημένο στρογγυλό κομμάτι από τα φύλλα σφολιάτας που είχαμε χαράξει με το τσέρκι και το βάζουμε σε ένα ίσιο πιάτο ή άλλο σκεύος. Τοποθετούμε το ίδιο τσέρκι επάνω από το κομμάτι αυτό, κλείνουμε το τσέρκι ώστε να σφίξει το κομμάτι της σφολιάτας και αδειάζουμε με τη μαρίζ ποσότητα από την κρέμα που έχουμε φτιάξει, την οποία ισιώνουμε με μία σπάτουλα.
Κατόπιν, βάζουμε επάνω από την κρέμα που βάλαμε στο τσέρκι, το δεύτερο ψημένο κομμάτι του φύλλου κρούστας, το πιέζουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε ξανά ποσότητα από την κρέμα επάνω από το δεύτερο αυτό φύλλο της σφολιάτας, την οποία και ισιώνουμε με την σπάτουλα.
Παίρνουμε τα κομμάτια της ψημένης σφολιάτας που απέμειναν, τα τρίβουμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια σε ένα μπω και τα πασπαλίζουμε επάνω από την κρέμα στο τσέρκι.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το τσέρκι στην κατάψυξη για 2 ώρες ώστε να σφίξουν τα υλικά και να μπορούμε κατόπιν να την κόψουμε.
Όταν βγάλουμε την τούρτα από την κατάψυξη, συνεχίζουμε το στόλισμα στα πλάγια της με τριμμένα κομμάτια από ψημένη σφολιάτα και τέλος πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη.
Μετά και από αυτό το βήμα, η συνταγή έχει ολοκληρωθεί. Η τούρτα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Δες την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Δες μερικές ακόμα ιδέες για τούρτα μιλφέιγ!