Συνταγές
Τούρτα μεντοβικ ένα αριστούργημα!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Alatzoglou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα για τα παντεσπανια:
100γρ.βουτυρο ανάλατο, 100γρ.μελι,1 φακελάκι μαγειρική σόδα, 100γρ.ζαχαρη, 3 αυγά, 1 κουταλιά εκχυλισμα καραμέλα,500γρ.αλευρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ τοποθετουμε τη ζάχαρη, το εκχυλισμα καραμέλας κ τα 3 αυγά κ τα χτυπάμε. Σε αντικολλητικο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, βάζουμε το μελι να ζεσταθεί κ τη σόδα. Το μείγμα αφριζει κ καραμελωνει αλλάζει χρώμα δε θέλει παραπάνω από ένα λεπτό μετά την προσθήκη της σόδας. Ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε κ το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια. Χωριζουμε σε 6 μπαλάκια τη ζυμη. Ανοίγουμε σε στρογγυλα φύλλα ίσα με τη φόρμα τη βούτυρο αλεύρωνουμε κ ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά.
Το τελευταίο το κάνουμε τριμμα κ το χρησιμοποιουμε για τη διακόσμηση της τούρτας μαζί με 100γρ. καβουρντισμενους ξηρούς καρπους.
Για τη γεμιση:
500γρ.κρεμα γάλακτος, 1 ζαχαρούχο, 1 κουταλάκι εκχυλισμα καραμέλας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την κρέμα να γίνει σαντιγυ κ συνεχίζουμε με το ζαχαρούχο, αρωματίζουμε με την καραμέλα κ στήνουμε την τουρτα. Παντεσπανι-γέμιση εναλλάξ κ γέμιση περιμετρικά. Κολλάμε το μείγμα ξηρών καρπών παντεσπανιου γύρω από την τούρτα.
Διακόσμηζουμε με τριαντάφυλλα ζαχαροπαστας κ σοκολατένιους πιγκουίνους!
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε η τούρτα. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Katerina Alatzoglou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”