Συνταγές
Ένα εύκολο γλυκάκι και απολαυστικό – τούρτα κατσαρόλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
3 πακέτα πτι μπερ.
3 κουβερτούρες των 125 γρ. η μία.
120 γρ. Βιτάμ σοφτ
1 κουτί γάλα εβαπορέ 400 γρ.
1 κουτί νερό.
Μισό ποτήρι του νερού ζάχαρη.
Σαντιγί
1 Μορφατ.
1 ζαχαρούχο.
2 Κ. σούπας ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Στην κατσαρόλα βαζουμε ένα κουτί γάλα εβαπορέ και ένα κουτί νερό, τη ζάχαρη και το βιταμ, με το που πήρε μία βράσει κατέβασα από τη φωτιά ριχνουμε τις κουβερτούρες και ανακάτεψα καλά να λιώσουν
Με το που πάγωσε ελαφρα έσπασα τα μπισκότα με το χέρι και τα πρόσθετουμε ανακάτευουμε καλά το μείγμα το στρωνουμε στο ταπερ και άφηνουμε να παγώσει
Χτύπαμε μορφατ, ζαχαρουχο, άχνη, σε σαντιγυ την άπλωνουμε από πάνω και τέλος γαρνίρισα με κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Μαδικα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις εξαίσιο γλυκό κατσαρόλας, εύκολο και πολύ νόστιμο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Corinne Portoferri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1,5-2 πακέτα μπισκότα
1 εβαπορέ
1,5 ποτήρι νερό
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
5-6 κουτ. σούπας κορν φλ.
1 ζαχαρούχο
1 κουτάκι μορφατ ή ermol
1 κουβερτούρα 125gr.
Τρούφα και μπισκότα για διακόσμηση
1 πακέτο βούτυρο 250gr
Εκτέλεση:
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ανακατεύετε συνέχεια το εβαπορέ ,το νερό, τη ζάχαρη και το κορν φλ. έως ότου γίνει κρέμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν.
Σπάτε σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα ρίχνετε κι αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το μίγμα σε ένα πυρέξ (ταψάκι,τάπερ). Χτυπάτε το ζαχαρούχο με ερμόλ/μόρφατ και φτιάχνετε σαντιγί. Την απλώνετε πάνω από το μίγμα, διακοσμείτε με τρούφα και μπισκότα και βάζετε στο ψυγείο.
Μόλις ολοκληρώθηκε η εκτέλεση για το γλυκό κατσαρόλας. ΔΕΣ ΕΔΩ τις πιο ξεχωριστές συνταγές που σου προτείνουμε, και καλή σας απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Corinne Portoferri-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”