Συνταγές
Τουλουμπάκια τραγανά και χρυσαφένια γεμάτα σιρόπι – μικρές μελωμένες μπουκίτσες σκέτη γλύκα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
120gr αλεύρι γ.ο.χ.
20gr corn-flour
15gr ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
200ml νερό
10ml ηλιέλαιο
1 αυγό
Για το σιρόπι:
400gr ζάχαρη
300ml νερό
60gr γλυκόζη
2 κ.σ. χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πρώτα απ’ όλα ετοιμάζω το σιρόπι και το αφήνω στην άκρη να κρυώσει τελείως
Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα διαλύω το αλάτι με τη ζάχαρη μέσα στο νερό με το ηλιέλαιο και μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτω το αλεύρι με το corn-flour και ανακατεύω.
Αποσύρω από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο η ζύμη μου προσθέτω και το αυγό.
Τέλος βάζω τη ζύμη μου σε ένα κορνέ και τηγανίζω τα τουλουμπάκια μου σε μέτρια θερμοκρασία μέσα σε ηλιέλαιο.
Στο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία βήμα-βήμα, καθώς και την κάθε λεπτομέρεια και να ακούσετε χρήσιμες συμβουλές για ένα τέλειο αποτέλεσμα.
Σας έχω αφήσει το link στην αρχή της δημοσίευσης.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.