Συνταγές
Συνταγή για πετυχημένα τουλουμπάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
για το σιρόπι
400 γραμμάρια νερό
600 γραμμάρια ζάχαρη χυμό από μισό λεμόνι
1 στικ κανέλας
2 κουταλιές της σούπας μέλι
για τη ζύμη
320 γραμμάρια νερό
10 γραμμάρια ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
50 γραμμάρια σπορέλαιο
250 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
4 αυγά
μία βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ήδη κάνει το σιρόπι να είναι παγωμένο σε μία αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό ρίχνοντας το αλάτι το σπορέλαιο και τη ζάχαρη
Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε το αλεύρι και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μία μάζα
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει και σιγά-σιγά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και τη βανίλια θα γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη και θα βάλουμε τη μισή σε ένα κορνέ με μεγάλες μύτες
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά πιέζοντας το κορνέ και κόβοντας 5cm ανακατεύουμε συνεχόμενα και μόλις τρεις αφήσουν τα βγάζουμε και τα βάζουμε στο σιρόπι κατευθείαν το αφήνουμε για 10 δεύτερα και τα βάζουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι
Το τοποθετούμε μετά σε πιατέλα Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.