Συνταγές
Καταπληκτικά γλυκάκια, τέλεια φτιαγμένα και σίγουρα τα πιο νόστιμα τουλουμπάκια!
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ βούτυρο
1 κγ ζάχαρη
1/2 κγ αλάτι
3 αυγά
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 κσ μέλι
1 κσ γλυκόζη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολακι. Μόλις αρχίζει να βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τα αυγά. Ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από την κατσαρόλα και να γίνει μια συμπαγές ζύμη.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να τα απορρόφηση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε με κορνέ και κόβουμε τη ζύμη με λαδομενο μαχαίρι.
Τα γυρίζουμε συνεχώς. Κρατάμε τη φωτιά χαμηλή. Η κουζίνα μου είναι από το 1- 9 εγώ τα έψησα στο 4. Ρίχνουμε τα τουλουμπακια ζεστά στο κρύο σιρόπι τα αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν τα επόμενα
Η Συνταγή είναι από κ. Γιούλα Λαμπρογεωργου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.