Συνταγές
Εξαιρετικά τουλουμπάκια – Τα δαγκώνεις και τρέχει το σιρόπι!
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos AE – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βράζει για 10 λεπτά χωρίς ανακάτεμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη ζύμη:
2 φλιτζάνια νερό
1,5 φλιτζάνι αλεύρι (γοχ)
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα αυγά) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνέχεια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν μια συμπαγής ζύμη.
Τα μεταφέρουμεσε ένα μπωλ και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει.
Όταν κρυώσει, χτυπάμε με μίξερ ή χέρι, ρίχνοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Βάζουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και την ένταση στο 1 (για κουζίνες που έχουν διαβάθμιση μέχρι το 3).
Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με κορνέ με την ειδική μύτη, κόβοντας με ψαλίδι λαδωμένο, κομμάτια 4 cm. (φωτογραφία στα σχόλια)
Τα γυρίζουμε (τουμπάρω) συνεχώς ώστε να μη μαζευτεί η ζύμη στο κάτω μέρος.
Κρατάμε τη φωτιά χαμηλά στο 1 μέχρι να ξεροψηθούν.
Τα μεταφέρουμε καυτά στο κρύο σιρόπι για 5 λεπτά και τα βγάζουμε
*Τα φλυτζάνια μου 250ml
Υπάρχει στο εμπόριο, ειδικό ακροφύσιο κορνέ για τουλουμπάκια.
Η Συνταγή είναι από κ. Nikos AE – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.