Συνταγές
Υπέροχη σαλάτα με πλούσια υλικά – τονοσαλάτα με μαρούλι, λοιπά λαχανικά, καρύδια, ηλιόσπορους και σταφίδες
Η Συνταγή είναι από Eleni Kalantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 2-4 άτομα:
(οι ποσότητες είναι αναλόγως τα γούστα!!!)
-2 κονσέρβες τόνος σε λάδι
-1 μαρούλι
-2 ντομάτες
-2 αγγουράκια
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-2 ξερά κρεμμύδια
-1 πιπεριά Φλωρίνης
-5 πιπεράκια σε άλμη ή 1/2 πράσινη πιπεριά
-10 ελιές (π.χ.Καλαμών), όπου έχουμε βγάλει το κουκούτσι
-άνηθος (1-2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος)
-1 κονσέρβα μικρή καλαμπόκι (βραστό)
-1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (βρασμένα)
-λίγο ηλιόσπορο (καθαρισμένο)
-λίγα καρύδια (καθαρισμένα)
-λίγες σταφίδες (συσκευασία αποξηρ. ξανθές)
Για το ντρέσινγκ:
-ελαιόλαδο
-λεμόνι (ζουμερό – το χυμό)
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-αλάτι
-μαγιονέζα (βάζουμε περισσότερη ποσότητα σε σχέση με τη μουστάρδα και κέτσαπ)
-μουστάρδα
-κέτσαπ (όχι πολύ)
Συνοδευτικό:
-Παξιμάδια ή κριτσίνια ή κρουτόν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και κόβουμε (είτε χοντροκομμένα είτε ψιλοκομμένα ή και απ’ τα δύο) τα λαχανικά. Στραγγίζουμε το λάδι του τόνου σε ένα μπολάκι και ρίχνουμε τον τόνο στη σαλάτα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ, αφού έχουμε χτυπήσει τα υλικά στο μπλέντερ και αφού ρίξουμε πριν το χτύπημα και λίγο από το λάδι του τόνου, που έχουμε κρατήσει στην άκρη.
(Αν είναι πηχτό πολύ, βάζουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο ή λίγο ακόμα από το λάδι τόνου για να αραιώσει. Δοκιμάζουμε πριν ρίξουμε στη σαλάτα, έτσι ώστε να μην είναι ούτε πολύ ξινό, ούτε πολύ αλμυρό, ούτε γλυκο κάπως, λόγω κέτσαπ.)
Βάζουμε στη σαλάτα παξιμάδια ή κριτσίνια ή κρουτόν. Ανακατεύουμε.
Η Συνταγή είναι από Eleni Kalantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.