Γλυκα
Τι γαλακτομπούρεκο κανταΐφι είναι αυτό! Θα πάθετε πλάκα!
Το απόλυτο σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο κανταΐφι – Εξαιρετικό δεν έχουμε λόγια πραγματικά
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για την βάση
-450 γρ. φύλλο Κανταΐφι
-300 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
για την κρέμα
-700 γρ. γάλα πλήρες 3,5 %
-300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 %
-200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-80 γρ. κορν φλάουερ
-4 βανίλιες
-2 αυγά
-6 κρόκους αυγών
για το σιρόπι
-500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-300 γρ. νερό
-100 γρ. γλυκόζη
-3 φλούδες λεμόνι
-1 ξυλάκι κανέλας
για το πασπάλισμα-προαιρετικά-
-χοντροκομμένο αμύγδαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή βουτυρώνοντας με το αγελαδινό βούτυρο και πινέλο ένα στρογγυλό ταψί 27 εκατοστών.
Αφού βάλουμε το φύλλο κανταίφι σε ένα μπωλ, το ξεπλέκουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μισό φύλλο κανταίφι σε ένα μπωλ, μαζί με το μισό λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Κατόπιν το βάζουμε στο ταψί και το στρώνουμε πιέζοντας με τα χέρια.
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μισό φύλλο με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Αδειάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Συνεχίζουμε, αδειάζοντας σε ένα μπωλ, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, τους κρόκους και με το σύρμα ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε λίγη ποσότητα από το μίγμα με το γάλα και τις βανίλιες στο μίγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε. Αυτό το μίγμα το αδειάζουμε πίσω στην κατσαρόλα που περιέχει το μίγμα με το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την κουζίνα.
Αδειάζουμε και απλώνουμε την κρέμα επάνω από την στρώση κανταιφιού στο ταψί.
Βάζουμε το υπόλοιπο φύλλο κανταίφι επάνω από την κρέμα, και το στρώνουμε προσεκτικά πιέζοντάς το ελαφρώς.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για σχεδόν 60 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 4 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε.
Μετά από λίγα λεπτά, και όταν έχει απορροφηθεί το σιρόπι, μπορούμε να πασπαλίσουμε με το χοντροκομμένο αμύγδαλο.
Δες στο παρακάτω βίντεο ολα τα βήματα για να εκτελέσεις την πιο νόστιμη συνταγή για “γαλακτομπούρεκο κανταΐφι”
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT