Connect with us

Πιτες

Τηγανιτά Παστουρμαδοπιτάκια

Published

on

DSC04151 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Ένα ορεκτικό με ανατολίτικο άρωμα. Η ποσότητα παστουρμά σε κάθε πιτάκι είναι πολύ μικρή και καθώς το τσιμένι έχει αφαιρεθεί, το άρωμα είναι διακριτικό αλλά η γεύση απολαυστικότατη!!!

Υλικά

  • 1 πακέτο Φύλλο χωριάτικο (6 φύλλα)
  • Ασπράδι 1 Αυγού χτυπημένο
  • 2 Ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Κύμινο 1 πρέζα
  • 200 γρ. Κασέρι τριμμένο (αναζητήστε κασέρι “Σοχού” 12 μηνών παλαίωσης)
  • 10 φέτες Παστουρμά ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε το τσιμένι από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε τετράγωνα 1 εκ.

2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας. Χαράσουμε σταυρωτά τη φλούδα στις ντομάτες και τις βάζουμε σε μπολ με βραστό νερό για 3 λεπτά. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια

3. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, σωτάρουμε την πιπεριά και προσθέτουμε τη ντομάτα και το κύμινο. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά έως ότου να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.

4. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 4 μακριές λωρίδες. Έχουμε συνολικά 24 λωρίδες φύλλου τις οποίες σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για να μην ξεραθούν

5. Παίρνουμε μια λωρίδα φύλλου και στη μια άκρη βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας, 1 κουταλιά κασέρι και δυο κομματάκια παστουρμά.

6. Τυλίγουμε σε τριγωνάκι και στο τέλος με πινέλο αλείφουμε την άλλη άκρη του φύλλου με λίγο ασπράδι για να κολλήσει το φύλλο και να μην ανοίξουν τα παστουρμαδοπιτάκια στο τηγάνι.

7. Συνεχίζουμε έως ότου τελειώσουμε με όλο το φύλλο. Σκεπάζουμε επίσης με καθαρή πετσέτα τα έτοιμα πιτάκια

8. Βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε σταδιακά. Μην βάζετε περισσότερα από 4-5 πιτάκια στο τηγάνι για να έχετε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν δείτε ότι το λάδι σας μαυρίζει αλλάξτε το και αφήστε το καινούργιο λάδι να κάψει καλά (για 24 παστουρμαδοπιτάκια δεν χρειάστηκε να κάνω αλλαγή)

9. Βγάζουμε τα πιτάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας

10. Όταν τελειώσουμε με το τηγάνισμα τα βάζουμε σε πιατέλα. Αν χρειαστεί να τα ζεστάνουμε τα βάζουμε στο φούρνο με αέρα στους 100 βαθμούς Κελσίου για να είναι τραγανά.

Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://www.demideli.com

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές10 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές12 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές14 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές16 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές18 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές18 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές5 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version