Συνταγές
Υπέροχο πιάτο – λαχταριστά και αγαπημένα τηγανητά καλαμάρια με πατάτες φούρνου σαν τηγανητές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΛΤΕ ΣΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΌ ΜΙΣΌ ΜΙΣΌ ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΑ
Μπορείτε να βάλετε και ενα σφηνάκι ούζο μαζί με τη σόδα.
Για να μη σας πετάει το λάδι πριν τα αλευρωσετε.. Να τα ταμποναρετε με χαρτί κουζίνας… για να μην έχουν υγρασία επάνω τους.
Προσοχή δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα και σε δυνατή φωτιά
Για τα καλαμάρια
Τα καθαρίζουμε τα πλένουμε αρκετές φορές
Και στη συνέχεια τα κόβουμε σε ροδέλες τα βαζουμε σε σουρωτήρι τους Ρίχνουμε 2 κουταλάκια σόδα τα ανακατεύουμε καλά & τα αφήνουμε για 40′
Στη συνέχεια τα ξεμπλέξουμε πολλές φορές , τα αλατίζουμε , τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγο και τα τηγανιζουμε σε βαθύ κατσαρολάκι, σε ζεστό καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει πολύ καλά σε αλεύρι …μαζί με χοντρό σιμιγδάλι.
Όταν είναι για τηγάνισμα..Τους βάζουμε πάντα σόδα..Για να μαλακώσουν ακόμα καλύτερα!
Για τις πατάτες στο φούρνο..Σαν τηγανιτές.
Τις κόβωουμε χοντρές..Όπως τις βλέπετε…Τις πλένουμε πολλές φορές..Για να φύγει το άμυλο τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας και τις πασπαλιζουμε με αλάτι….λίγη πάπρικα γλυκιά …λίγο ελαιόλαδο και λίγο σιμιγδάλι ψιλό.
Τις ανακατεύουμε καλά και τις τοποθετουμε στο ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° Για 10′ και στη συνέχεια στους 220° στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.