Συνταγές
Τα ωραιότερα και πιο αφράτα ροξάκια με πορτοκάλι – Αγαπημένα και νηστίσιμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 125 ml νερο(1/2 κουπα),χλιαρο,1 φακελακι ξερη μαγια,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη και ανακατευουμε με πηρουνι
Στην συνεχεια ριχνουμε μεσα 125 ml πορτοκαλι(1/2 κουπα,)250 ml ελαιολαδο(1 κουπα),και ανακατευουμε συνεχιζουμε ριχνουμε μεσα,1 κουταλακι μπεικιν,και σιγα σιγα περιπου 500 γραμμαρια αλευρι και ζυμωνουμε θελουμε ζυμη αφρατη
Την σκεπαζουμε για 15 λεπτα
Στην συνεχεια τοποθετουμε την ζυμη στον παγκο μας την κοβουμε σε 4 κομματια
Το ενα κομματι το βαζουμε στο μπολ και ριχνουμε μεσα μιση κουπα καρυδια,3 κουταλιες της σουπας κακαο,λιγο λαδι και τα ανακατευουμε
Αυτη τη σοκολατενια ζυμη την κανουμε 3 κορδονια
Της αλλες 3 ζυμες της ανοιγουμε με το πλαστη βαζουμε τα κορδονια στην ακρη ρολαρουμε και κοβουμε περιπου το καθενα 1 με δυο δαχτυλα τα τοποθετουμε στο λαδωμενο ταψι και τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα
Στην συνεχεια τα.ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο για 15 λεπτα αναλογα το φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερο,4 ποτηρια ζαχαρη,μισο λεμονι το χυμο του για 3 λεπτα
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα καυτο σιροπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”