Κρεας
Αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε τας κεμπάπ με μοσχάρι στο φούρνο.. αξίζει να το δοκιμάσετε!
Τέλειο το φαγακι! Αυτό το τας κεμπάπ είναι μία νοστιμιά!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας χτένι σε κομμάτια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο
50ml. ελαιόλαδο
2κτσ. βούτυρο
200ml. κόκκινο κρασί
1κτσ. πελτέ ντομάτας
αλεύρι για το κρέας
1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
αλάτι, πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
250γρ. ρύζι basmati
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ένα τηγάνι στην κουζίνα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το βούτυρο.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος.
Μόλις κάψει το λάδι στο τηγάνι, βάζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του κρέατος και τα τσιγαρίζουμε, 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Οταν βγάλουμε όλα τα κομμάτια του κρέατος, ρίχνουμε στο ίδιο λάδι στο τηγάνι τα κρεμύδια και ανακατεύουμε να σωταριστούν. Μετά από λίγο, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρασί, τη πάστα ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε πιπέρι, και αλάτι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, να λιώσει καλά ο κύβος λαχανικών.
Οταν πάρει βράση το μίγμα, προσθέτουμε μισό λίτρο νερό.
Βάζουμε το κρέας σε ένα πυρέξ και το απλώνουμε. Αδειάζουμε επάνω από το κρέας το μίγμα με τα κρεμμύδια και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στις αντιστάσεις ή στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Οσο ψήνεται το φαγητό στο φούρνο, φτιάχνουμε το ρύζι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας. Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε να τσιγαριστεί, οπότε το αλατίζουμε και προσθέτουμε λίγο νερό έως ότου να σκεπαστεί το ρύζι.
Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το πυρέξ, και μπορούμε να σερβίρουμε.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Το τας κεμπάπ με μοσχάρι είναι έτοιμο!
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor