Συνταγές
Ήρθε το τέλειο γαλακτομπούρεκο! Καλοψημένο, με φανταστικο χρώμα, ωραία σιροπιασμένο και σίγουρα πεντανόστιμο..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Stella Mavrofrydou”
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα 1 κούπα ζάχαρη 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό 250 γρ βούτυρο 5 αυγά 1 πακέτο φύλλα κρούστας
Σιρόπι
2/1/2 δεύτερο κούπες νερό 3/1/2 κούπες ζάχαρη φλούδα λεμονιού βράσιμο 7 λεπτά βράζουμε πρώτα το σιρόπι 7 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα κάνουμε την κρέμα ρίχνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά χτυπάμε τα αυγά μαζί με το σιμιγδάλι τα ρίχνουμε στο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα την κατεβάζουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο παρέλειψα και 1 βανίλια περνούσε τα φύλλα τα κόβουμε στη μέση περνούσε ένα φύλλο το διπλώνουμε το αλείφουμε με το βούτυρο η κρέμα πρέπει να είναι χλιαρή περνούσε 1 κουταλιά της σούπας βάζουμε στην άκρη του φύλλου κλείνουμε από δεξιά και αριστερά κάνουμε ρόλο
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο τα φύλλα και ψήνουμε 180 βαθμούς σε αντίστασης μέχρι να πάρει χρώμα όταν το βγάλουμε από τον φούρνο περιμένουμε 5 λεπτά και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ευαγγελία Μιχου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Stella Mavrofrydou”