Συνταγές
Τέλεια συνταγή για σιροπιαστά πεταλάκια
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”
Υλικά
100 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
1 αυγό
1 κουταλιά ξύδι λευκό
1 βανίλια
μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 με 3,5 φλιτζάνια αλεύρι
Σιρόπι
2,5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Μερικές σταγόνες λεμόνι
Γέμιση
1,5 φλιτζάνι αλεσμένα καρύδια
2 κουτ σουπέ ζάχαρη
1 κουτ σούπας κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε ρίχνοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίζει να βράζει το αφήνουμε στην φωτιά για 10 λεπτά. Σε εάν μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το λάδι το, γιαούρτι και τα αυγά , ανακατεύουμε ,ρίχνουμε έπειτα το σιμιγδάλι ,την βανίλια και το ξύδι, προσθέτουμε αλεύρι και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Παίρνουμε ένα ένα κομμάτι το τοποθετούμε πάνω στην χτένα και ανοίγουμε ένα μακρόστενο φυλλαράκι πιέζοντας με τα χέρια μας. Βάζουμε την γέμιση ενώνουμε τις δυο άκρες από το πεταλάκι και βάζουμε στο κέντρο ένα αμύγδαλο η ένα καρύδι.
Ψήνουμε τα πεταλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι μόλις βγουν από το φούρνο και περιμένουμε μέχρι να το απορροφήσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κουζινομαγειρέματα”