Συνταγές
Τώρα που είναι η εποχή τους – υπέροχο δροσερό γλυκό – ας απολαύσουμε τάρτα ροδάκινο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
παντεσπάνι
5 αυγα
300 γρ αλευρι
200 γρ ζαχαρη
1 Βανίλια
1 μπαικιν
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χτυπώ ζαχαρη με αυγα..5 λεπτά
Ρίχνω το αλεύρι με μπαικιν βανιλια κοσκινισμενα..να ενωθούν
Βάζω σε παραλληλόγραμμο ταψί
Κ ψήνω μιση περίπου ώρα..
Κρέμα πατισερι..
Ένα λίτρο κ μισό γαλα..
2με 3 αυγα..
2 βανιλιες
200 γρ ζαχαρη
Κορν φλαουρ ενα φλυτζ νες
Βιταμ 2 κουτ σουπ..
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το μισό γάλα
Στο άλλο μισό ανακατευουμε τα υλικά εκτός το Βιταμ..
Προσθέτουμε στο ζεστο γαλα κ ανακατεύω ως να πήξει..
Βγάζουμε από φωτιά κ Ρίχνω το Βιταμ….σκέπαζω με μεμβράνη να μη στεγνώσει..
Κρέμα ροδακινου..
Αφού βράσουμε κομπόστα 6 ροδάκινα
Όσο γλυκα θελουμε ..
Κρατάμε ενα φλυτζ σιρόπι για το παντεσπάνι..
Το υπόλοιπο το Αλεθουμε στο μπλέντερ
Βάζουμε σε κατσαρόλα με 4 κουτ κορν φλαουρ να δέσει..
Σε αναλογία υγρού 4 φλυτζ νες…
*Κρατώ από τα ροδάκινα που εβρασα κομπόστα….
έβαλα κ κομμάτακια Ροδάκινο στην κρεμα πατισερι..
Αν θες κανεις ζελε Ροδάκινο από πάνω πιο εύκολο
Με ότι φρούτο θέλουμε…
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολο κέικ με κομπόστα ροδάκινο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “@bblondecooking”
Υλικά
2ΟΟ γραμμάρια αλεύρι
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια φυτίνη
2 κουταλιές σούπας γάλα
1 μπέκιν πάουντερ
2 αυγά.
1 κουτί κομπόστα ροδάκινο στραγγισμένα και κομμένα χοντρές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λαδώνουμε ελαφρά αλλά σε όλα τα σημεία της μια φόρμα και πασπαλίζουμε ζάχαρη παντού.
Χτυπάμε την φυτίνη με την ζάχαρη,προσθέτουμε 2 κουταλιές σούπας γάλα, μετά βάζουμε τα αυγά και στο τέλος το αλεύρι με το μπείκιν.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Βάζουμε με τάξη τα κομμάτια του ροδάκινού στην φόρμα. Βάζουμε κουταλιές απο το μείγμα επάνω στα ροδάκινα και μετά σε όλη την φόρμα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς3/4 της ώρας .Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ, το φέρνουμε τούμπα στην πιατέλα και με το ζουμί της κομπόστας γυαλίζουμε το γλυκό μας
Πασπαλίζουμε και με άχνη ζάχαρη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “@bblondecooking”