Connect with us

Γλυκα

Τάρτα με στρώση μαύρης σοκολάτας και αμύγδαλα (μέσα και πάνω)

Προετοιμασία: 30 λεπτά συν το 15 το ψήσιμο. Υπολογίστε επίσης τουλάχιστον άλλη 1- 1½ ώρα για να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να κάνετε την τάρτα σοκολάτας αρκετά νωρίτερα ή και την προηγουμένη. Αν δεν θέλετε να περιέχει αλκοόλ, απλώς παραλείψτε το ποτό στα υλικά. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμ. 26-28 […]

Published

on

tarta sokolatas 1 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Προετοιμασία: 30 λεπτά συν το 15 το ψήσιμο. Υπολογίστε επίσης τουλάχιστον άλλη 1- 1½ ώρα για να κρυώσει εντελώς πριν το σερβίρισμα. Μπορείτε να κάνετε την τάρτα σοκολάτας αρκετά νωρίτερα ή και την προηγουμένη. Αν δεν θέλετε να περιέχει αλκοόλ, απλώς παραλείψτε το ποτό στα υλικά. Θα χρειαστείτε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο διαμ. 26-28 εκατ. (η τάρτα της φωτό είναι 28 εκατ.) ή ανάλογο τσέρκι, που θα το βάλετε σε αντικολλητική επιφάνεια. Ακολουθείστε τα βήματα. Παρά τις διευκρινήσεις, η συνταγή είναι πιο εύκολη απ’ ό,τι δείχνει.

Υλικά (για 8-10 άτομα, τάρτα σοκολάτας διαμ. 28 εκατ.)
180 γραμ. ανάλατα αμύγδαλα με τη φλούδα τους, χοντροσπασμένα στο μούλτι
1.5 – 2 κ.σ. ζάχαρη (κάνει και μαύρη ή καστανή)
για το μείγμα σοκολάτας
150 γραμ. καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
50 γραμ. βούτυρο ανάλατο σε κομμάτια
60 ml κρέμα γάλακτος full fat
1 μικρή πρέζα αλάτι
2 κ.σ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
για το μείγμα της τάρτας
7 ασπράδια αβγών (χωριστά)
6 κρόκοι
60 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. αλεύρι
1.5 κ.σ. κακάο
για την επικάλυψη
125 γραμ. μαύρη σοκολάτα
60 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα

έξτρα βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
1/3 φλ. αλεύρι περίπου για το πασπάλισμα

Ετοιμάζετε τα αμύγδαλα: Προθερμαίνετε το γκριλ στο max. και βάζετε τη σχάρα του στην πάνω θέση.
Βάζετε τα σπασμένα αμύγδαλα (μερικά δευτερόλεπτα στο μούλτι αρκούν, δεν πρέπει να είναι σκόνη) σε ταψάκι στρωμένο με αλουμινόχαρτο και τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Τα βάζετε κάτω απ’ το καυτό γκριλ για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε και ανακατεύετε.
Κατεβάζετε τη σχάρα στη μέση και τη θερμοκρασία του φούρνου σε κανονικούς 180 βαθμούς C. (ψήσιμο πάνω-κάτω).
Προετοιμάζετε τη φόρμα: Την αλείφετε πολύ καλά με βούτυρο και πασπαλίζετε παντού, ειδικά την γωνιακή περιφέρεια, με αλεύρι. Χρησιμοποιήστε γι’ αυτή τη δουλειά ένα σουρωτήρι. Αδειάστε το αλεύρι που θα περισσέψει.
Ετοιμάζετε τη σοκολάτα: Σε μπολ που τοποθετείτε πάνω σε κατσαρόλι με νερό που σχεδόν βράζει (μπεν μαρί), βάζετε τα κομμάτια της σοκολάτας να λιώσουν, βοηθώντας στο λιώσιμο με μια σπάτουλα. Μόλις έχουν λιώσει εντελώς, προσθέτετε το βούτυρο και το αλάτι, και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά εντελώς.
Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το ποτό. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Το κρατάτε χωριστά.
Σημείωση: Το νερό του μπεν μαρί δεν πρέπει να βράζει για να μην ψήσει τη σοκολάτα και δημιουργηθούν σκληροί σβώλοι.

Κάνετε το μείγμα της τάρτας: Βάζετε στο μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μια μαλακή μαρέγκα (οι μύτες που δημιουργούνται μόλις που στέκονται, αλλά στη βάση της μαρέγκας δεν υπάρχει υγρό). Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη να διαλυθεί και η μαρέγκα να στέκεται. Ρίχνετε έναν-έναν τους κρόκους, το αλεύρι και τελευταίο το κακάο, και με σπάτουλα διπλώνετε ανακατεύοντας μέχρι κάτω το μείγμα της σοκολάτας (κρατήστε το άδειο μπολ).
Ψήσιμο: Αδειάζετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, προσθέτετε τα μισά αμύγδαλα και πάνω σ’ αυτά το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 13-15 λεπτά.
Σημείωση: Μην μπείτε στον πειρασμό να παρατείνετε το ψήσιμο. Η τάρτα στο εσωτερικό δεν πρέπει να είναι σαν στεγνό κέικ.

Βγάζετε τη φόρμα απ’ το φούρνο και αφήνετε 15 λεπτά να κρυώσει, πριν την μεταφέρετε με προσοχή σε σχάρα αφήνοντάς την για 1-1½ ώρα ήσυχη να κρυώσει εντελώς.
Σημείωση: Το επάνω μέρος της τάρτας είναι μαλακό και κολλάει όσο είναι ακόμη ζεστό και φρέσκο. Κάντε τις κινήσεις ευγενικά και αποφύγετε τα τσουγκρίσματα. Αν χρησιμοποιήσετε φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, μπορείτε απλώς να κρατήσετε τον πάτο, μεταφέροντας πάνω σ’ αυτόν την τάρτα τόσο στη σχάρα όσο και στην πιατέλα.
Ολοκλήρωση: Βάζετε ξανά σε μπεν μαρί το μπολ που είχατε λιώσει τη σοκολάτα και λιώνετε με τον ίδιο τρόπο την υπόλοιπη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ενσωματωθούν καλά. Την ρίχνετε πάνω στην τάρτα και την απλώνετε με σπάτουλα, ώστε η επικάλυψη να είναι κατά το δυνατόν ισόπαχη. Αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Σερβίρισμα: Μεταφέρετε την τάρτα μαύρης σοκολάτας σε καθαρό δίσκο σερβιρίσματος και προσθέτετε επάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Συνοδέψτε, αν σας αρέσει με κρέμα, σερβιρισμένη χωριστά.

Περισσότερα στο :  pandespani

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές48 λεπτά ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές5 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές5 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές19 ώρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές21 ώρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές23 ώρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφρύ φαγητό – δοκιμάστε μια ομελέτα φούρνου με πατάτες, φρέσκα μυρωδικά και φέτα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το καλύτερο τυρόψωμο ever

Exit mobile version