Συνταγές
Τάρτα μήλου με κρέμα μήλου – η γεύση δεν υπάρχει!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ για τή βάση
(κ. = φλ. τσαγιού, κ.σ. = κουταλιές σούπας)
2 κ. φαρίνα
3/4 κ. βιτάμ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κονιάκ
1 κρόκος αυγού
ξύσμα από 1 λεμόνι
για την κρέμα (κλασσική κρέμα πιάτου)
3 κ. γάλα (ή 1 κ. γάλα 2 κ. χυμός μήλου)
6 κ.σ. Ανθος Αραβισίτου
6 κ.σ. ζάχαρη
600 γρα. μήλα σε φετούλες σχετικά λεπτές
1/2 κ. ζάχαρη
1/2 κ. νερό, 1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της βάσης μαζί σε μια μαλακή ζύμη, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε τα μήλα βράζοντάς μέχρι να μαλακώσουν όχι πολύ να κρατανε με το νερό, τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανένας. Λίγο θέλουν μη σας λιώσουν. Τα τραβάμε με τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν εντελώς.
Πέρνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε με την παλάμη μας πιέζοντας να πάει παντού και στα τοιχώματα μιας βουτυρωμένης τάρτας 26 εκ. Τρυπάμε με πηρούνι όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20 λεπτά περίπου να μισοψηθεί. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μια κούπα το γάλα μαζί με το Ανθος και το διαλύουμε καλά, το υπόλοιπο μαζί με τη ζάχαρη το βάζουμε σε κατσαρολάκι και το φθάνουμε σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε και βάζουμε το διαλυμένο άνθος, ανακατεύουμε συνεχώς επαναφέροντας επάνω στη σβηστή εστία, λογικά θα δέσει, αν όχι ανάβουμε την εστία και την δένουμε.
Μέχρι να γίνει η τάρτα ανακατεύουμε να μισοκριώσει η κρέμα. Βγάζουμε την τάρτα στρώνουμε την κρέμα, μπορεί να σας περισσέψει λίγο, βάζουμε κυκλικά τις φετούλες του μήλου και καλύπτουμε όλη την κρέμα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20 λεπτά. Την αφήσουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε αν θέλουμε όταν σερβήρουμε με άχνη και κανέλα, ή και με καρύδια χοντροτριμμμένα και σταφίδες
Η Συνταγή είναι από Anna Papadouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.