Συνταγές
Ένα δροσερό γλυκό για τις ζεστές μέρες… Τάρτα εσπεριδοειδών με απίστευτη γεύση
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
50γρ ζάχαρη
1 αυγό
150γρ γιαούρτι
+/- 350 γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
Μια πρέζα αλάτι
Γέμιση
530γρ καθαριζμενα και χοντροκομμένα πορτοκάλια και λεμόνια. Περίπου 3 μεγάλα πορτοκάλια και 2 λεμόνια.
200γρ ζάχαρη
40γρ κορν φλάουρ
Ξυζμα απο πορτοκάλι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε καλά βούτυρο με τη ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε 1 αυγό ανακατευουμε, στην συνέχεια το γιαούρτι και στο τέλος αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ και αλάτι.
Πρέπει να βγει μαλάκια ζύμη. Να μην ζυμωνετε πολύ ίσα ίσα να μαζευτεί ζύμη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση
Για γέμιση
Ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μία φόρμα 25-26 εκατ απλώνουμε τη ζύμη από πάνω τη γέμιση. Και κάνουμε τετράγωνες γραμμές η άλλο σχέδιο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά στις αντιστάσεις.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.