Connect with us

Γλυκα

Συνταγή Παραδοσιακοί λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

Published

on

Syntagi paradosiakoi loukoumades me meli 696x481 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια που έχετε δοκιμάσει! Μικρές στρογγυλές χρυσαφένιες μπουκίτσες, αφράτες και με μελένια γεύση. Φτιαγμένοι στο χέρι και με μεράκι, για να χαρίσετε στον ουρανίσκο σας γεύσεις που απογειώνουν.

Οι λουκουμάδες με μέλι είναι ουσιαστικά η ελληνική εκδοχή των ντόνατς. Οι παραδοσιακοί λουκουμάδες αμέσως μετά το τηγάνισμα βυθίζονται στο αρωματικό ζεστό μέλι και γαρνιρίζονται με κανέλα και καρύδι ή καβουρντισμένο σουσάμι. Για τους λάτρεις της σοκολάτας (όπως εγώ) σερβίρετε τους λουκουμάδες με μια μοναδική και πλούσια σως σοκολάτας και απογειώστε τη γεύση!

Μικρά μυστικά
Οι τέλειοι λουκουμάδες είναι τραγανοί και χρυσαφένιοι από έξω και αφράτοι από μέσα. Για να πετύχετε αυτή την τέλεια υφή αφήστε τη ζύμη σας να φουσκώσει και αυτή η αναμονή θα σας ανταμείψει με την χαρακτηριστική αφράδα του τελικού αποτελέσματος. Το μυστικό της επιτυχίας για τους τέλειους λουκουμάδες είναι η σωστή θερμοκρασία.

Πάντα διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό, και αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον. Αν η θερμοκρασία του δωματίου είναι χαμηλή, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 40-50 βαθμούς, σβήστε τον, και βάλτε την ζύμη στον ζεστό φούρνο. Τηγανίστε τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι.

Τους τηγανίζετε λίγους λίγους, αφήνοντας χώρο στο τηγάνι για να μην ενωθούν, και επίσης διατηρείτε και την θερμοκρασία του λαδιού ψηλά για να σας γίνουν τραγανοί. Το ζητούμενο είναι να ετοιμάσετε λουκουμάδες τραγανούς και αφράτους ταυτόχρονα.

Εμπρός λοιπόν δοκιμάστε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες με μέλι και αφεθείτε σε αυτή τη μικρή αμαρτία! Σερβίρονται άψογα και με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Συστατικά

Για τους λουκουμάδες
240 γρ. χλιαρό γάλα
240 γρ. χλιαρό νερό
15 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λάδι για τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
350 γρ. μέλι
κανέλα σε σκόνη
καρύδια ψιλοκομμένα
Για την σως σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
110 γρ. νερό
75 γρ. ζάχαρη ψιλή

Οδηγίες

Για να ετοιμάσετε τους παραδοσιακούς λουκουμάδες αρχίστε με την ζύμη. Στο μπολ του μίξερ προσθέστε το νερό και την μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και περιμένετε για 5 λεπτά μέχρι η μαγιά να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε στο ίδιο μπολ τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.

Χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ (με το σύρμα) σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να χυλώσει. (Μπορείτε να το χτυπήστε και στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα). Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Για να τηγανίσετε τους λουκουμάδες προσθέστε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα αρκετό λάδι (για τηγάνισμα). Ζεστάνετε το λάδι. Δοκιμάστε αν το λάδι έχει κάψει ρίχνοντας μέσα λίγο από το χυλό. Αν το δείτε να τσιτσιρίζει, είναι έτοιμο.

Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε νερό και πάρτε κουταλιά από τον χυλό και ρίξτε τον στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε, βρέχοντας πάντα πρώτα το κουτάλι έτσι ώστε να γλιστράει ο χυλός εύκολα, μέχρι η επιφάνεια του τηγανιού να γεμίσει με λουκουμάδες.

Όσο οι λουκουμάδες τηγανίζονται, χρησιμοποιήστε μία τρυπητή κουτάλα για να τους βυθίζετε και να τους γυρνάτε, έτσι όλες οι πλευρές να ροδίσουν. Βγάλτε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο που το έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.

Όταν ολοκληρώσετε, τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε μία μεγάλη πιατέλα, περιχύστε τους με ζεσταμένο μέλι και πασπαλίστε τους με την κανέλα και τα καρύδια.
Αν έχετε διάθεση για λίγη σοκολάτα, γαρνίρετε τους λουκουμάδες με σως σοκολάτας. Για να ετοιμάσετε τη σως, προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και σιγοβράστε.

Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε την τεμαχισμένη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Περιχύστε την ζεστή σοκολάτα πάνω στους λουκουμάδες, πασπαλίστε με θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα και απολαύστε!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Το Πάσχα πλησιάζει – συνταγή για τσουρέκια με ίνες και μοσχομυριστά!

Συνταγές10 λεπτά ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ώρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές4 ώρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα6 ώρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές8 ώρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές11 ώρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές1 ημέρα ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές1 ημέρα ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές1 ημέρα ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές2 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές3 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές3 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές3 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές4 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές4 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Exit mobile version