Συνταγές
Σπιτική πίτσα από τις πιο νόστιμες που έχουμε φάει
Η Συνταγή είναι από Gianna Kerasidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Σε ένα μπολ βάζουμε
150 γραμμάρια νερό
140 γραμμάρια ηλιέλαιο
170 γραμμάρια γάλα φρέσκο
2 ξηρές μαγιές
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και 1 μεγάλο κουτάλι αλεύρι και το αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να φουσκώσει…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζουμε λίγο αλεύρι και προσθέτουμε ενάμισι κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ρίχνουμε αλεύρι και ταυτόχρονα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, την αφήνουμε λίγο να φουσκώσει
(ήταν ακριβώς η ώρα που πήρα το τάπερ με το ζυμάρι για να το πάω άτα από το χωριό μου μέχρι την Πτολεμαΐδα που είναι 10 λεπτά υπόθεση αλλά το αυτοκίνητο στον ήλιο είχε την κατάλληλη θερμοκρασία για να φουσκώσει το ζυμάρι)
Αφού άνοιξα όμορφα το ζυμαράκι βαλαμε πάνω πελτέ αραιωμένο με λίγο νερό και ρίγανη, στην μισή πίτσα
Βάλαμε ελιές, ζαμπόν κοτόπουλο και κασέρι και στην άλλη μισή την σπέσιαλ βαλαμε ζαμπόν κοτόπουλο, πιπεριά, μανιτάρια και κασέρι
την ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 με 25 λεπτά
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Gianna Kerasidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.