Συνταγές
Σπιτική λαγάνα και φέτος
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί η 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι
6 γρ. μαγιά ξηρή
Για την επιφάνεια
50 ml νερό
5 γρ. ζάχαρη
Σουσάμι
Υλικά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι για ζυμωτό ψωμί (αν δεν έχουμε αλεύρι για ζυμωτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε συνολικά 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη
10 γρ. αλάτι
30 ml ελαιόλαδο ή ταχίνι
6 γρ. μαγιά ξηρή
Υλικά για την επικάλυψη
50 ml νερό
5 γρ. ζάχαρη
Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά (το νερό πρέπει να είναι χλιαρό) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σφιχτό ζυμάρι. Καλύπτουμε το μπολ μας με μεμβράνη και το αφήνουμε για μία ώρα σε ζεστό μέρος, να διπλασιαστεί η ζύμη
Επειτα αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι σε σχήμα λαγάνας.
Τοποθετούμε το ζυμάρι σε ένα ταψί, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και το καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί και μετά πατάμε ελαφρώς για να κάνουμε με τα δάχτυλα μας ακαθόριστες λακκούβες σε όλη την επιφάνεια του.
Στη συνέχεια, σε ένα ποτήρι, βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα, με ένα πινέλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια της λαγάνας και αμέσως μετά την πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.