Συνταγές
Σπιτικές πιπερόπιτες με ζαμπόν και ζύμη μπύρας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη Συνταγή από κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
δόση για 8 πίτες
Υλικά για την ζύμη:
500 γραμ. αλεύρι γοχ κοσκινισμένο 2 ½ κουτ. . γλ. Μπεϊκιν Πάου ντερ 1 κουτί μπύρα ξανθιά τύπου lager – 330 ml 1 κουτ. γλ. αλάτι 1 κουτ. γλ. ζάχαρη 1/2κουτ. γλ. ρίγανη 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + για την επιφάνεια + για το ταψί Νισεστέ για τον πάγκο 2 λαδόκολλες 2 ταψιά
Υλικά για την γέμιση:
1 βάζο έτοιμη σάλτσα με πιπεριές από sm
1 κουτ. γλ. ανθό κάπαρης
4-5 φέτες ζαμπόν γαλοπούλας κομμένες σε καρέ
1/2κουτ. γλ. θυμάρι
Εκτέλεση για την ζύμη:
Προσαρμόζουμε γάντζο, και στον κάδο του μίξερ, βάζουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά, μετα τα υγρά, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη, γύρω από τον γάντζο.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα.
Αν κολλάει η ζύμη βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Εκτέλεση για την γέμιση:
Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μπολ, και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Συναρμολόγηση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, στον αέρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπάλες.
Πασπαλίζουμε μια ξύλινη επιφάνεια με νισεστέ, και πιέζοντας με το χέρι, ανοίγουμε φύλλο με την ζύμη, βάζουμε στο κέντρο την γέμιση, κλείνουμε σχηματίζοντας φάκελο, πιέζουμε την ζύμη με το χέρι, να χαθούν οι ενώσεις, την βάζουμε σε ταψί με τις ενώσεις κάτω, στρωμένο, με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα.
Συνεχίζουμε, μέχρι να τελειώσουν, τα υλικά μας.
Αλείφουμε την επιφάνεια της κάθε πίτας με ελαιόλαδο, και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Βάζουμε και τα δύο ταψιά στον φούρνο, από 4 πίτες στο κάθε ένα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε την επιφάνεια με δενδρολίβανο.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!