Ορεκτικα
Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε σπιτικές Λιαστές ντομάτες !
Εάν δεν έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις τις δικές σου λιαστές ντομάτες, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή.
H συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Υλικά
5 κιλά ντομάτες
λάδι σπορέλαιο
4 δαφνόφυλλα για 2 βάζα
2 κλαδάκια δεντρολίβανο σε κάθε βάζο
1 σκελίδα σκόρδο σε κάθε βάζο
αλάτι κανονικό
3 μέρες έκθεση στον ήλιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τις αλατίζουμε και στις δύο πλευρές και τις βάζουμε με τη σειρά στο τραπέζι, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε κατόπιν τις ντομάτες με τούλι και με τρόπο ώστε το τούλι να μην ακουμπάει στις ντομάτες.
Αφήνουμε έτσι τις ντομάτες στον ήλιο για 3 ημέρες.
Μετά από αυτές τις ημέρες, και ενώ οι ντομάτες έχουν αποξηρανθεί τις βάζουμε σε βάζα.
Προσθέτουμε σε κάθε βάζο 2 δαφνόφυλλα, 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη και ένα 2 μικρά φύλλα δενδρολίβανου.
Επόμενο βήμα, είναι να γεμίσουμε τα βάζα με σπορέλαιο μέχρι επάνω για διατήρηση.
Πριν βάλουμε τα καπάκια στα βάζα, τα βράζουμε ώστε να αποστειρωθούν.
Τα σφίγγουμε καλά και τα αποθηκεύουμε ανάποδα για τουλάχιστον 1 μήνα πριν καταναλωθούν.
Δες αναλυτικά τα βήματα στο παρακάτω βίντεο:
H συνταγή είναι από το κανάλι Andreas Mamoukaris
Δες μερικές συνταγές με λιαστές ντομάτες, που μπορείς να κάνεις στην κουζίνα σου!