Μπισκοτα – Κουλουρια
Σπιτικά κρακεράκια για όλες τις ώρες
Μαθαίνουμε να κάνουμε μόνοι μας κρακεράκια στην κουζίνα μας! Είναι για όλες τις ώρες της ημέρας και εξαφανίζονται πολύ γρήγορα!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
Κρακεράκια τυριών
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
6 γρ. αλάτι
60 γρ. βούτυρο
70 γρ. γραβιέρα τριμμένη
2 ή και 3 κουταλιές νερό
Κρακεράκια με πάπρικα
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο
75 γρ. γραβιέρα
Πάπρικα- Ρίγανη
1 κρόκο + 1 ασπράδι αυγού
2 κουταλιές νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε τη συνταγή μας, βάζοντας σε ένα μπλέντερ το βούτυρο και το αλεύρι και τα χτυπάμε έως ότου να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μπλέντερ 2 ή και 3 κουταλιές κρύο νερό. Χτυπάμε ξανά τα υλικά με το μπλέντερ.
Το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε το αλάτι. Τώρα χτυπάμε τα υλικά έως ότου να γίνουν ζύμη.
Μετά και από αυτό, βγάζουμε τη ζύμη από το δοχείο του μπλέντερ, απλώνουμε λίγη μεμβράνη μαγειρικής στο τραπέζι και βάζουμε επάνω την ζύμη.
Με τα χέρια μας δίνουμε στη ζύμη σχήμα ενός μικρού τετράγωνου φύλλου και το τυλίγουμε κατόπιν με τη μεμβράνη.
Βάζουμε τη ζύμη με τη μεμβράνη στο ψυγείο για 30 λεπτά.
H συνταγή μπορεί να γίνει και ως εξής εάν θέλουμε κρακεράκια με πάπρικα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150 γραμμάρια αλεύρι και τα 100 γραμμάρια βούτυρο. Τα χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν ψίχουλα.
Προσθέτουμε τα 75 γραμμάρια της τριμμένης γραβιέρας, έναν κρόκο αυγού, 2 κουταλιές κρύο νερό, λίγη πάπρικα και ρίγανη και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνουν ζύμη.
Με τον ίδιο τρόπο, αφού βγάλουμε τη ζύμη από το μπωλ, απλώνουμε λίγη μεμβράνη στο τραπέζι, βάζουμε επάνω τη ζύμη, και της δίνουμε ένα σχήμα τετράγωνου φύλλου. Την τυλίγουμε κατόπιν με τη μεμβράνη και την βάζουμε έτσι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μετά από αυτά τα 30 λεπτά, βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο επάνω σε λαδόκολλα.
Με τη βοήθεια ενός ….. κόβουμε κρακεράκια και τα απλώνουμε δίπλα επάνω στη λαδόκολλα.
Όταν τελειώσουμε με το κόψιμο των κράκερ, τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Με ένα πινέλο, αλείφουμε τα κράκερ με το ασπράδι του αυγού.
Πασπαλίζουμε τα κράκερ στη συνταγή με τη πάπρικα, με λίγο χοντρό αλάτι.
Στη συνέχεια, βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου να ροδίσουν.
Μετά και από το ψήσιμο, τα κράκερ είναι έτοιμα να σερβιριστούν!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Εδώ θα βρεις και άλλες συνταγές για κρακεράκια!