Συνταγές
Σπετσοφάι σήμερα, εύκολο και νόστιμο φαγάκι!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 λουκάνικα χωριάτικα σε φέτες
4 πιπεριές χρωματιστές σε φέτες
1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 πιπεριτσα τσιλι
1/2 κουπα κρασί κόκκινο
1 κσ πελτέ ντομάτας
400γρ ντομάτες ψιλοκομμένες (κονσερβα)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Μπουκοβο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεσταίνετε καλά ενα βαθύ τηγάνι και σωτάρετε τα λουκάνικα για 5 περίπου λεπτά. Τα βγάζετε απο το τηγανι και αφηνετε στην ακρη.
Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο σωτάρετε λίγο και προσθέτετε και τις πιπεριές. Ανακατευετε και αφού αρχίσουν να γυαλίζουν προσθέτετε το πελτέ ντομάτας και Τρίβετε στο πάτο του τηγανίζουμε να σωταριστει ελαφρά.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε για περίπου 20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη ριγανη και σερβίρετε.
Συνοδεύετε με φέτα τυρι και ψωμάκι ή ότι άλλο εσείς θέλετε.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Γιατί απλά στο σπίτι μπορείς να μαγειρέψεις τα πάντα!
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.