Συνταγές
Σπαραγγοκεφτέδες, με άσπρα σπαράγγια
Η Εκτέλεση είναι από Eleni Mistra– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό σπαράγγια, καθαρισμένα από τόν εξωτερικό φλοιό τους. Τά βράζουμε καί τά πολτοποιούμε είτε μέ πιρούνι είτε στο μούλτι.
Προσθέτουμε μα’ι’δανό, δυόσμο άνηθο καί λίγο μάραθο ή φινόκιο, 1 αυγό 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 σκελ.σκόρδο, αν σας αρέσει, λίγο πράσο 5εκατοστά περίπου, μόνο το άσπρο μέρος, αλάτι, πιπέρι, 10γρ μπέκιν πάουντερ, φρυγανιά τριμμένη τόση, ώστε νά γίνει ζύμη μαλακή, πού να πλάθεται.
Πλάθουμε τά κεφτεδάκια και τηγανίζουμε η ψήνουμε στόν φούρνο.
Πρώτη φορά πού τά κάνω. Δέν ξέρω άν θά σάς αρέσουν. Έχουν μία ιδιαίτερη γεύση.
Σέ πολλούς αρέσουν, σέ άλλους όχι ιδιαιτέρως
Εγώ θά τά απολαύσω με τζατζικάκι.
Η Εκτέλεση είναι από Eleni Mistra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Πολύ ωραία συνταγή για υπέροχα φτιαγμένους καροτοκεφτέδες
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο καροτα καθαρισμενα
1 μεγαλη πατατα
2 μικρα κρεμμυδια
1 μεγαλο παξιμαδι ή τρεις φρυγανιες
1 κουπα γραβιερα
1 κουπα ξερη μυτζηθρα ή κεφαλοτυρι.
Πιπερι κοκκινο και μαυρο
Λιγο δυοσμο ,λιγη ριγανη ,κυμινο
2 μικρα αυγα
Αλευρι κιτρινο ψιλο για το αλευρωμα.
Εκτέλεση
Βραζουμε τα καροτα ,την πατατα τα κρεμμυδια.
Τα πολτοποιουμε με το πιρουνι.
Οταν πεσει η θερμοκρασια τους προσθετουμε τα τυρια ,τα μυρωδικα τ αυγα, και το παξιμαδι τριμμενο.Αναμειγνυουμε καλα.
Τοποθετουμε το μιγμα στο ψυγειο καμμια ωρα.
Πλαθουμε μπαλακια με ελαφρως βρεγμενα χερια ολο το μιγμα και τα ριχνουμε σε δισκο με το αλευρι.
Κυλαμε τα κεφτεδακια στο αλευρι τιναζουμε να φυγει το περισσιο και τηγανιζουμε σε μπολικο λαδι με μετρια προς δυνατη φωτια.
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.