Συνταγές
Τι καλύτερο απ αυτό – Υπέροχη πίτα, νοστιμότατη και καλοφτιαγμένη σπανακόπιτα…
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ ΤΟ ΖΥΜΆΡΙ
350 GR ΚΑΛΑΜΠΟΚΆΛΕΥΡΟ
350 GR ΑΛΕΎΡΙ Γ.Ο.Χ
5 Κ.Σ. ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ
2 Κ.Σ ΞΎΔΙ
1 Κ.Γ. ΑΛΆΤΙ
1 ΣΥΣΚΕΥΑΣΊΑ ΑΝΘΡΑΚΟΎΧΟ ΝΕΡΌ Ή 1 ΚΟΥΤΆΚΙ ΣΌΔΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΥΜΠΛΗΡΏΝΟΥΜΕ ΛΊΓΟ ΝΕΡΆΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ…
ΖΥΜΏΝΟΥΜΕ ΌΛΑ ΜΑΖΊ ΤΑ ΥΛΙΚΆ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΈΝΑ ΛΕΊΟ ΖΥΜΑΡΆΚΙ.. ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΜΙΣΉ ΩΡΊΤΣΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΊ, ΚΑΙ ΚΑΤΌΠΙΝ ΜΟΙΡΆΖΟΥΜΕ ΣΕ 6 ΊΣΑ ΜΈΡΗ…
ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΤΟ ΚΆΘΕ ΈΝΑ ΜΠΑΛΆΚΙ ΣΕ ΔΙΆΜΕΤΡΟ ΌΠΩΣ ΈΝΑ ΡΗΧΌ ΠΙΆΤΟ… ΛΑΔΏΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΆΚΙ, (ΕΓΏ ΠΡΌΣΘΕΣΑ + 2 ΚΟΥΤΑΛΙΈΣ ΦΡΈΣΚΟ ΒΟΎΤΥΡΟ) ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΒΆΖΟΥΜΕ ΠΆΝΩ Σ’ΑΛΛΟ ΤΡΊΑ ΦΎΛΛΑ ΣΕ ΈΝΑ ΠΙΆΤΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΆΛΛΑ ΤΡΊΑ ΣΕ ΆΛΛΟ…. ΤΑ ΚΑΛΎΠΤΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΆΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΆ….✓✓
ΕΤΟΙΜΆΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ
1 KG ΣΠΑΝΆΚΙ ΦΡΈΣΚΟ Ή ΚΑΤΕΨΥΓΜΈΝΟ
1 ΞΕΡΌ ΚΡΕΜΜΎΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΟ
2 ΜΑΤΣΆΚΙΑ ΠΡΆΣΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ
2-3 ΠΡΆΣΑ ΤΟ ΛΕΥΚΌ ΜΈΡΟΣ
1 ΜΑΤΣΆΚΙ ΆΝΗΘΟ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΛΆΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΆΡΙΣΜΑ
2 ΑΥΓΆ
2-3 Κ.Σ. ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ
300 GR ΤΥΡΊ ΦΈΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ
(ΕΓΏ ΔΕΝ ΈΧΩ ΒΆΛΕΙ ΚΑΘΌΛΟΥ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΣΕ ΈΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΌ ΒΑΘΎ ΤΗΓΆΝΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΚΑΙ ΣΟΤΆΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΜΜΎΔΙ… ΔΙΑΔΟΧΙΚΆ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΆΣΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΆΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΑΡΑΘΕΊ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΉΞΕΙ ΤΑ ΥΓΡΆ ΤΟΥ… ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΥΡΩΤΉΡΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΊΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΏΣΕΙ.
ΚΑΤΌΠΙΝ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΜΠΟΛ ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ ΤΑ ΑΥΓΆ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΆΛΙ ΤΟ ΆΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΈΝΟ, ΚΑΙ ΤΗ ΦΈΤΑ ΑΝ ΒΆΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΎΟΥΜΕ ΠΟΛΎ ΚΑΛΆ.
ΒΓΆΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΑΠΌ ΤΟ ΨΥΓΕΊΟ ΠΑΊΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΏΤΑ ΤΡΊΑ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΛΆΧΙΣΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΚΑΙ ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΦΎΛΛΟ ΝΑ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΦΆΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΜΑΡΊΝΑΣ Ή ΤΟΥ ΤΑΨΙΟΎ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΣΕΎΕΙ.
ΠΡΟΣΘΈΤΟΥΜΕ ΤΗ ΓΈΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΡΏΝΟΥΜΕ ΟΜΟΙΌΜΟΡΦΑ…. ΑΝΟΊΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΤΡΊΑ ΦΎΛΛΑ ΜΑΖΊ ΣΚΕΠΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΏΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΆΚΡΕΣ ΤΗΣ ΠΊΤΑΣ.
ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΌΛΟΙΠΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΜΕΊΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΟΎΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΊΖΟΥΜΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΆ ΜΕ ΣΟΥΣΆΜΙ.
ΧΑΡΆΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΜΊΑ ΏΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΎΣ
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.