Συνταγές
Σπανακοτυρόπιτα που κάνει “κράτς” μόλις την κόψεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sunday Lous – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ για το φύλλο:
600γρ.αλευρι, 1 σφηνάκι λάδι, 1 κ.γλ.μπέικιν, 2κ.σ.ξυδι, 1κ.γλ.αλατι και περίπου ενάμισι ποτήρι χλιαρό νερό
Νισεστέ για το άνοιγμα των φύλλων.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
800 γρ. σπανακι
2 πράσα (το ασπρο μέρος)
4-5 κρεμμυδακια
1 μεγ. ξερό κρεμμυδι
Ανιθο ένα ματσάκι, πιπερι
500 γρ. Φετα
Αλάτι Αν χρειάζεται (λόγω φέτας)
3 κουταλιές της σούπας τραχανά, ή βρώμη, ή σιμιγδάλι, για να απορροφάει τα υγρα
Λάδι για το σωταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρω ελαφρώς όλα τα χορταρικά να μάραθουν με λίγο λαδι. Βάζω όλα τα υπόλοιπα υλικά, τον τραχανά, εκτός από τη φέτα, που τα βάζω αφού κρυώσει η γέμιση λίγο.
Για το σπιτικό φύλλο: αφού ξεκουραστηκε η ζύμη για περίπου 40 λεπτά, έκανα πέντε μπαλάκια , άνοιξα πέντε φύλλα , έβαλα τρία κάτω , λαδωνοντας λίγο ανάμεσα, μετά τη γέμιση και μετά άλλα δυο φύλλα πάνω , πάλι δαλωνοντας ανάμεσα
Τα φυλλα πάντα τα βάζουμε ζαρωμενα, να έχει αέρα ανάμεσα , να ψηθει καλά
Την περναω με λαδάκι, την βρέχω με λίγο νερό και ψήνω στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στους 190 για μια περίπου ώρα. Ανάλογα με τον φούρνο φυσικά.
Το ταψί μου Νο 36
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Sunday Lous- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Αγαπημένη συνταγή για σπανακοτυρόπιτα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελευθερία Μωραΐτη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το φύλλο :
1 κιλο αλεύρι, 2 με 2 μιση ποτήρια νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, λίγο ξύδι και λίγο λάδι. (Όσο πιο μαλακή είναι η ζύμη τόσο πιο εύκολα ανοίγουν τα φύλλα.). Γίνονται 10 φύλλα.
Υλικά για την γέμιση :
1 κιλο σπανάκια, 500 γραμμαρια τσουκνίδια, 1 πρασο, (πολύ λεπτά κομμένα), 500 γραμμάρια φέτα, 4 αυγά, 1κουταλακι μπεικιν, λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
Βάζουμε 4 φύλλα κάτω- γέμιση, μετά αλλά 2 φυλλα- γέμιση, 2φυλλα – γεμιση και άλλα δύο φύλλα από πάνω για να κλείσουμε την πίτα. Κάθε φύλλο το αλείφουμε με λάδι (περίπου μια μεγάλη κούπα σύνολο). Την βρέχουμε με λίγο νεράκι και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα. Θα σας έλεγα να κιοπιαστε αλλά στον τόπο μου κουνάει πολύ ακόμα.
Η συνταγή μας είναι πανέτοιμη και μπορείτε πλέον να σερβίρετε την σπανακοτυρόπιτα. Καλή επιτυχία!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ελευθερία Μωραΐτη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”