Συνταγές
Μιλάμε φοβερό φαγητό – από εικόνα και γεύση σκίζει – σπαγγέτι με κεφτέδες και σάλτσα ντομάτας
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γραμ. σπαγγετίνι η λιγκουινι
500 γραμ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 φέτες σταρένιο μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
½ φλ. φρέσκο γάλα
1 αυγό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την πλούσια σάλτσα ντομάτας
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
600 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.γλ θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά με μακαρόνια,
φτιάχνουμε πρώτα τη σάλτσα.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, συμπληρώνουμε 1 φλ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια κοκκινιστά για 10΄.
Για τα κεφτεδάκια
Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και μουλιάζουμε το ψωμί για 10΄.
Το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, κιμά, κρεμμύδι, αυγό, τυρί, μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
Πλάθουμε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια γίνεται και χωρίς να τα τηγανίσουμε τα ρίχνουμε στη σάλτσα που ήδη έχει βράσει για 10΄.
Προσθέτουμε στη σάλτσα με τα κοκκινιστά κεφτεδάκια όλα τα μυρωδικά, βασιλικό, δυόσμο, θυμάρι, και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.
Σκεπάζουμε την αρωματική σάλτσα με τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 15′.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και 2΄ πριν το τέλος του βρασμού τους με τσιμπίδα όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα κεφτεδάκια.
Αφήνουμε να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά για 2΄ με ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Αν θέλουμε πιο ζουμερή σάλτσα, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Τα σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και τα πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο τυρί.
Η Συνταγή είναι από Nancy Michalakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.