Συνταγές
Σπέσια τραγανή τάρτα – Πολύ ελαφριά και δροσερή
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 250 γραμμαρια αλευρι,100 γραμμαρια.ζαχαρη,150 γραμμαρια βουτυρο σε κομματακια και το ζυμωνουμε να.γινει ψιχουλιαστο κατι σαν τραχανας εαν το γνωριζεται!
Προσθετουμε 1 κροκο αυγου και ζυμωνουμε !Βαζουμε την ζυμη σε ζελατινα και στο ψυγειο για 1 ωρα!
Στην συνεχεια τοποθετουμε την ζυμη πανω σε λαδοκοοα.στον παγκο και με το πλαστη ανοιγουμε φυλλο το τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψακι μετριο τρυπαμε παντου την ζυμη και την ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα αναλογα τον φουρνο!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 3 ποτηρια νερου γαλα με μισο ποτηρι νερου ζαχαρη να ζεσταθουν!
Προσθετουμε 3 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας αλευρι τα οποια διαλυουμε σε λιγο απο το ζεστο γαλα ανακατευουμε.
Όταν πήξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 1 βανιοια,1 κροκο αυγου,3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!
Ριχνουμε την χλιαρη κρεμα στην κρυα ταρτα!Διακοσμηση δικη μας!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.