Connect with us

Συνταγές

Σούπερ σοκολατένια και γευστική Τούρτα Ferrero rocher

Published

on

1534463295

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι :

70 γρμ. καρύδια ή φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. ζάχαρη

45 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. κακάο άγλυκο σκόνη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κουτ. γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα :
150 γρμ. βούτυρο soft, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. Nutella
5 σοκολατάκια Ferrero rocher (προαιρετικά)
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα γκοφρέτες ψιλοθρυμματισμένες, (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη, και διακόσμηση:
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
110 γρμ. κρέμα γάλακτος
10 σοκολατάκια Ferrero rocher, κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
70 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα μέτρια

Για το σιρόπι:
130 γρμ. νερό ή γάλα
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. νες καφέ σκόνη
1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι, ή κονιάκ

Εκτέλεση:
Παντεσπάνι: 1. Βάζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κάνουμε σκόνη.
Προσοχή! μην τα χτυπήστε παραπάνω, διότι θα πολτοποιηθούν και δεν κάνει.
2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη αρκετά, μέχρι να ασπρίσουν και να τριπλασιαστούν σε όγκο.

3. Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, κακάο, μπέικιν πάουντερ, και τα ανακατεύουμε με τη σκόνη καρυδιού.
4. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε απαλά το μίγμα αλευριού με τα αυγά, να ενσωματωθούν καλά.
5. Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι 24 εκ. και στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί στο κάτω μέρος.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C. βαθμούς, για 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι καρφόνωντάς το στο κέντρο, και θα πρέπει να βγει στεγνό.
7. Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσει εντελώς, και το ξεφορμάρουμε.

Κρέμα :

Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο αρκετές ώρες πριν. Πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
1. Βάζουμε τα σοκολατάκια στο μούλτι και τα σπάμε, δυο τρείς γυρισιές.
2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία 30 βαθμούς περίπου.

3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος προσθέτοντας διαδοχικά και τη ζάχαρη άχνη, σε αρκετά παχύρρευστη μορφή.

4. Αναμιγνύουμε την λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο, τη Nutella, και τα πολτοποιημένα Ferrero rocher.
Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν, και να αφρατέψει λίγο το βούτυρο.
5. Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με μια σπάτουλα.   

Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε.
Σιρόπι:

.
1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση.
2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι, και τον νες καφέ. Ανακατεύουμε, και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκλήρωση:
1. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο φέτες πάχους ενός εκ.
2. Σπάμε τις γκοφρέτες σε μικρά κομμάτια. (Εάν βάλουμε)
3. Κρατάμε στην άκρη 3-4 κουταλιές κρέμα .
4. Τοποθετούμε μια φέτα παντεσπάνι πάνω σε ένα δίσκο, και το σιροπιάζουμε ελαφρώς.

5. Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα , και πασπαλίζουμε τις γκοφρέτες πάνω από την κρέμα.
6. Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι, πατάμε λίγο να κάτσει, το σιροπιάζουμε ελαφρώς, και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα .
Καλύπτουμε και το πλαϊνό με μια λεπτή στρώση κρέμας που κρατήσαμε, και τοποθετούμε το γλυκό στη κατάψυξη για 1 ώρα να παγώσει.
7. Με τη χούφτα μας, βάζουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια
, ώστε να καλύψουμε όλο το πλαϊνό, πιέζοντας να κολλήσουν στη κρέμα.

(προαιρετικά)
1. Βάζουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να κάψει καλά. Την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Την αδειάζουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, και προσεχτικά με μια σπάτουλα την απλώνουμε χωρίς να μας τρέξει γύρω-γύρω στο πλάι. Αφήνουμε 5 λεπτά να στεγνώσει.
2. Κόβουμε προσεχτικά τα σοκολατάκια Ferrero rocher στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω στην άκρη της τούρτας, με το κομμένο μέρος προς τα κάτω, πιέζοντας ελαφρώς να κάτσουν. Γαρνίρουμε αν θέλουμε το κέντρο της τούρτας με χοντρό ροκανίδι σοκολάτας, και με λίγα χοντροκομμένα φουντούκια.
3. Τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, και σερβίρουμε
Λίγο πριν σερβίρουμε, αν χρειαστεί αφαιρούμε την τούρτα από το ψυγείο για 10 λεπτά να μαλακώσει λίγο η κρέμα, επειδή έχει το βούτυρο και σφίγγει.

πηγη

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ώρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές5 ώρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές7 ώρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές9 ώρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές11 ώρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές11 ώρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές1 ημέρα ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές1 ημέρα ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Συνταγές2 ημέρες ago

Η νέα αγαπημένη σας συνταγή για μελιτζάνες με τυριά στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο σπιτικο Ψωμί στη γάστρα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κατσικάκι γιουβέτσι της κατσαρόλας – πεντανόστιμο που μυρίζει σπίτι!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τυροπιτάρια με φέτα για μερακλήδες

Συνταγές2 ημέρες ago

Κοτόπουλο barbeque που σε συνδυασμό με την σάλτσα μελιού και την σως σόγιας, γίνεται τέλειο

Συνταγές3 ημέρες ago

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού με σιρόπι λεμονιού που το κάνει μοναδικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Το πιο εύκολο και μαμαδίστικο ρυζόγαλο – σκέτη απόλαυση

Συνταγές3 ημέρες ago

Δεν θα έχεις φάει νοστιμότερες! Γαρίδες στο σχαροτήγανο για ουζάκι ή και κυρίως γεύμα!

Συνταγές3 ημέρες ago

Το μενού γρήγορο εύκολο και θρεπτικό

Συνταγές3 ημέρες ago

Αγαπημένος συνδυασμός! Μελιτζάνες με χτένι στο φούρνο – η νοστιμιά του μοναδική

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατο και λαχταριστό τυρόψωμο με ντοματίνια

Συνταγές3 ημέρες ago

Εύκολη μηλόπιτα.. ένα θαυμάσιο κέικ αφράτο και γευστικότατο

Συνταγές4 ημέρες ago

Σπανακοτυρόπιτα σε ρολά που θα λατρέψουν οι καλεσμένοι σας

Συνταγές4 ημέρες ago

Τραγανές στριφτόπιτες με σπανάκι και τυρί – το φύλλο κρούστας τα σπάει!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάμε λοιπόν να δούμε καρυδόπιτα – ραβανί με ινδοκάρυδο που θα σου τρέχουν τα σάλια

Συνταγές4 ημέρες ago

Μπουκιά και συχγώριο – σουτζουκάκια φούρνου με πατάτες τηγανιτές.. Να τα δοκιμάσετε οπωσδήποτε..

Exit mobile version